Skofteruds familie oppretter minnefond

Familien til Vibeke Skofterud har opprettet et minnefond. De vil videreføre den tidligere skistjernens hjertesaker innen fysisk og psykisk helse. Her er kondolanseprotokollen for Skofterud på Olympiatoppen i Oslo.

Familien til Vibeke Skofterud har opprettet et minnefond. De vil videreføre den tidligere skistjernens hjertesaker innen fysisk og psykisk helse. Her er kondolanseprotokollen for Skofterud på Olympiatoppen i Oslo. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Familien til Vibeke Skofterud vil videreføre den tidligere langrennsløperens engasjement for fysisk og psykisk helse. Det skal de gjøre gjennom et minnefond.

DEL

Skofterud ble sist helg funnet død etter en vannscooterulykke i Arendal. Hun ble bare 38 år gammel.

I dødsannonsen, som sto i lokalavisen Smaalenene fredag, står det at «like kjært som blomster er en gave til Vibeke Westby Skofteruds minnefond».

– Det er et ønske fra familien om å videreføre noe i Vibekes ånd. De ønsker å videreføre noe av det hun sto for gjennom et minnefond som hovedsakelig skal oppmuntre innenfor fysisk og psykisk helse, sier familiens talsperson Pål Tømmerhoel til VG.

– Meningen er at minnefondet skal gi oppmerksomhet og økonomisk bistand til personer eller organisasjoner som gjør noe bra for andre, legger han til.

I sin aktive idrettskarriere var det ikke bare i skisporet Skofterud imponerte. Hun våget å være åpen om sine egne personlige problemer. Ærlig fortalte hun om spiseforstyrrelser og dårlig selvbilde. Hun var også åpen om sin seksuelle legning.

Skofterud begraves fra Eidsberg kirke torsdag.

(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags