De behøver ikke vente lenge. Siden Choco Loco Design åpnet i pinsen, har ryktene gått. Faktisk så til de grader at køen flere ganger har gått ut av butikken, gjennom bakgården og hele veien ut i Voldportgaten.
– Etterspørselen har vært mye større enn jeg forventet, sier Jon K. Sommer (34).

Passer bra i Gamlebyen

Det er ett år siden tanken på å åpne sjokoladebutikk først dukket opp i hodet til den sjokoladeinteresserte kokken fra Selbak. For et halvt år siden begynte han å produsere sjokolade på hobbybasis, som han leverte til Mormors Cafè i Gamlebyen. Så ble han tipset om et ledig lokale i en frodig bakgård, og slo til.
– Jeg synes Gamlebyen funker så bra til konseptet. Det skal være litt spesielt, litt håndverk – turistene skal ikke komme hit og finne varer de kan finne overalt, sier Sommer.
– Vi skal være litt spesielle, både gjennom tiltalende design og smaker folk ikke har vært vant til.

Mange varianter

Og i disken, riktignok litt utplukket etter stort innrykk av sjokoladehungrige kunder, finnes det meste:
Sjokolade med chili, sjokolade med basilikum, sjokolade med jordbær og pepper. Whiskysjokolade med bladgull, karamelltrøffel med maldonsalt, sjokolade med peppermynte, sitrongress, pistasie, pasjonsfrukt...
– Oppskriftene er både egenkomponert og inspirert av tradisjonelle oppskrifter. Aztekerne, som først fant sjokoladen, brukte chili når de drakk den. Det fungerer veldig godt sammen!

Viktig med gode råvarer

Sommer er, naturlig nok, opptatt av å bruke gode råvarer:
– Folk er veldig opphengt i kakaoprosent, og tror høy kakaoprosent er ensbetydende med høy kvalitet. Slik er det ikke. Hvilken type bønne som er brukt og hvordan den er behandlet, er enda viktigere, forteller kokken.
I tillegg til butikksalget, som allerede har skapt trafikkproblemer i Gamlebyen, har Sommer planer om å selge sjokoladen sin til restauranter som ikke har tid å lage den selv:
– Men jeg må bruke litt tid på å finne ut av driften. Responsen har vært helt fantastisk. Det er kjempemoro, men jeg rekker nesten ikke å produsere nok, sier Sommer.