Sjekket ambulanser etter syre-/gassangrep

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Lørdag kveld var det full sjekk av utrykningkjøretyøyene som hadde blitt brukt under evakueringen av legevakten i Sarpsborg tidligere på dagen.

DEL

- Ren rutine, sier kommunikasjonsrådgiver Mads Opsahl ved Sykehuset Fredrikstad.

Lørdag ettermiddag ble Legevakten i Sarpsborg evakuert etter at en person ankom med noe de fryktet var syre- eller gass-skader. 17 personer ble fraktet til sykehuset i Fredrikstad for kontroll.

- Vi har en avtale med spesialenheten i Oslo om at de kommer for å sjekke våre utrykningskjøretøyer når de har vært utsatt for ukjente syrer- og gasser. Og rundt dette er det ingen dramatikk, forteller Opsahl.

Det kan sikkert oppfattes litt voldsomt å samle så mange utrykningskjøretøyer på et sted, slik vi vi har gjort i kveld. Men det har vi gjort kun av praktikste hensyn - slik at spesialenheten kan gå gjennom alle kjøretøyene på et sted.

Vet dere hvilke gasser eller syre som har blitt brukt?
- Nei. Det kan ikke jeg uttale meg om. Saken er under etterforsking og det er politiet som uttaler seg videre om dette, sier Opsahl.

Politiet forteller via twitter ved 18.40-tdien at det ikke er noen nye opplysninger i forhold til hva som er brukt av spray. Det har heller ikke vært noen pågripelser i saken.

Det er uvisst hvilken skader personen som har blitt utsatt for angrepet fikk.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken