– Situasjonen ved Jøtul er alvorlig, sier tillitsvalgt Arild Johannessen til f-b.no, men han ønsker ikke å utdype hva slags beskjed de 340 ansatte vil få i ettermiddag.

Forlenger ikke permitteringer

– Bedriften har gjort alt riktig, fulgt spillereglene, og har orientert de tillitsvalgte på forhånd, sier Johannessen.

Etter det f-b.no får opplyst, vil ikke permitteringen av 10 ansatte forlenges.

Permitteringstiden til de 10 som ble sendt hjem før jul, utløper 1. februar.

Permitteringene forlenges ikke

– Det er kjent for de ansatte at permitteringene ikke forlenges, bekrefter Johannessen, som foreløpig nekter å si noe mer om innholdet i det som bedriftsledelsen skal presentere om få timer.

Dramatisk utvikling

Utviklingen har gått fra verre til vondt for noen av de ansatte hos Jøtul på Kråkerøy, samtidig som salgsinntektene ser ut til å ha gått riktig vei.

– Jøtul vil få en vesentlig resultatforbedring allerede i 2013. Eieren vår, Ratos, er børsnotert selskap. Jeg har derfor ikke lov til å si noe konkret om tallene. Men salgsutviklingen er positiv, og vi ligger på budsjett. Vi er på vei mot å nå de målene vi har satt oss for 2014 og 2015, sa administrerende direktør Stein Erik Bjørni for tre måneder siden.

– Tror på lederskiftet

I fjor høst ble det kjent at Jøtul på Kråkerøy jaktet på ny leder.

I januar var den nye toppsjefen på plass, Eskil Zapffe (46).

Jeg kommer ikke til Kråkerøy med noen ferdig strategi, sa Eskil Zapffe til f-b.no tidligere denne måneden.

– Hvis jeg hadde trodd det var mulig å komme hit med alle løsningene i kofferten, hadde jeg gjort en grov feil. Jeg vil prate med folk og se hva som er bra, og hva som kan bli bedre. Det blir det første jeg gjør, sa den nye direktøren.

Han ser ut til å ha gjort et godt inntrykk.

– Vi er godt fornøyd med lederskiftet, og vi har stor tro på at bedriften nå er på vei i riktig retning, sier tillitsvalgt Arild Johannessen.

– Det betyr ikke at alt er bra. Jøtul er i en vanskelig situasjon, sier Johannessen.