Sirkusprinsessen

TIL SIRKUS Veronica Ljosnes skal allerede i slutten av februar møte de andre artistene i årets Cirkus Agora. Allerede i mars starter sirkuset sin turné rundt om i landet. Foto: Kjell-Kristian Sikkeland

TIL SIRKUS Veronica Ljosnes skal allerede i slutten av februar møte de andre artistene i årets Cirkus Agora. Allerede i mars starter sirkuset sin turné rundt om i landet. Foto: Kjell-Kristian Sikkeland

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Veronica Ljosnes (20) blir til våren ett av trekkplastrene til Cirkus Agora.

DEL

– Jeg har fått drømmejobben, smiler Veronica Ljosnes fra Fredrikstad.
Luftakrobaten har inngått kontrakt med Cirkus Agora for 2009-sesongen.
Veronica var på sirkus første gang som treåring. Hun lot seg trollbinde av damene på line, klovene, hestene, elefantene, luktene og manesjen. Kort sagt; hele sirkuset. Den dagen bestemte den lille Rolvsøy-jenta seg; hun skulle bli sirkusartist. Og allerede som åtteåring var hun på sitt første sirkuskurs.

Slangemenneske

Som liten begynte hun med turn, akrobatikk og ikke minst tøying av muskler.
– Jeg hadde tenkt å bli såkalt slangemenneske. Men det er så kjedelig å bare gjøre øvelser nede på bakken, ler Veronica Ljosnes.
Derfor startet hun med akrobatikk i luften. 20-åringen har spesialisert seg innen aerial tissue – det vil si gjøre kunstner i et stykke tøy som henger fra taket.
– Det er en spennende øvelse. Den viser hvor myk du er samtidig som det er spenning i den, sier Veronica, som i fjor høst opptrådte i Afrika. Hun har også hengt over Bersveinhølen, 25 meter over bakken uten sikring, i forbindelse med Peer Gynt-produksjonen JUV.

Klar for manesjen

Nå er hun i full gang med å øve inn sitt nummer til Cirkus Agora. Hun skal i manesjen allerede i mars.
Etter en tøff høst som endte med konkurs, er det nå klart at Cirkus Agora er på bena igjen for sesongen 2009.
– Vi har et helt nytt kunstnerisk konsept som vi gleder oss til å dele med hele Norge, står det på sirkuset hjemmeside.
FB fikk i går ikke kontakt med sirkusdirektør Jan Ketil Smørdal.

Tøft liv på turné

Sirkuslivet er tøft. Men Veronica er forberedt på å stå opp tidlig hver eneste morgen. For sirkusfølget må rekke frem til kveldens forestilling i neste by eller tettsted.
– Jeg gleder meg veldig. Noen sier at hvis du først blir en del av sirkuslivet, så klarer du ikke å bryte ut. Vi blir som en stor familie.
Sirkusprinsessen smiler igjen. Drakten er til sying i Sarpsborg. Og hun har begynt å trappe opp antall timer trening hver dag.
– Jeg elsker å opptre. Og jo større publikum jo bedre, sier luftakrobaten.
Først i slutten av februar blir årets sirkusprogram presentert.

Artikkeltags