Setter av tomt til IKEA

Ordføreren synes det hadde vært spennende med en IKEA-etablering på en tomt i bakgrunnen på dette bildet fra området ved Mosseporten senter. 
FOTO: Geir Hansen

Ordføreren synes det hadde vært spennende med en IKEA-etablering på en tomt i bakgrunnen på dette bildet fra området ved Mosseporten senter. FOTO: Geir Hansen

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Ordfører Paul-Erik Krogsvold ønsker IKEA velkommen til Mosseporten.

DEL

Stikk i strid med fylkeskommunens arealplan vil Moss kommune holde av en tomt til en stor, internasjonal forretningskjede. Nylig ble det klart at IKEA har kjøpt tomt ved Uddevalla. For Moss kommune hadde det vært verre om IKEA hadde satset ved Svinesund eller Strømstad.

Del på Facebook

– Vi snakker om en type etablering som vil henvende seg til hele Østfold og deler av Vestfold, sier Høyres Tage Pettersen.
– Dette er et svært attraktivt område og det er viktig at kommunen ikke fraskriver seg mulighetene til å tiltrekke seg store, internasjonale forretningsaktører, sier eiendomssjef Bjørge Øiestad i Amfi region øst, som drifter Mosseporten.

I det siste formannskapsmøtet gikk politikerne enstemmig inn for å si ja til Mosseporten for er etablering av et IKEA-varehus eller en tilsvarende forretning/senter.

– Har dere kontakt med IKEA om en slik etablering?
– Gjennom Amfi og Olav Thon gruppen er vi hele tiden i i dialog med store aktører, avslutter Øiestad.

Artikkeltags