Gå til sidens hovedinnhold

Ungdom lager ny torgfest på Selbak

Artikkelen er over 4 år gammel

Torsdag kveld trommes det sammen til skikkelig torgfest med langbord og underholdning på Selbak – med god hjelp av ungdommer fra Borge ungdomsskole

Det er 8.- og 9.-klassinger som har valgfaget «Innsats for andre» som har tatt på seg en god del ansvar i forbindelse med torgfesten.

Mange frivillige

– De skal ta seg av alt fra pynting av torget og de er med på matlaging og servering. I tillegg er det noen som skal bidra med underholdningen. De har fått en god del ansvar i år, sier Maria Sørlie Berntsen, leder for «Selbakprosjektet» og lokalsamfunnskoordinator i Fredrikstad kommune. Det er kommunen, Fredrikstad Øst Frivilligsentral og Borge ungdomsskole som samarbeider om torgfesten.

Hun kan fortelle at det torsdag ettermiddag vil bli langbord på torget, der det skal serveres mat fra flere land. Maten er laget av mange frivillige, deriblant medlemmer av Internasjonal kvinnegruppe.

Klovnebesøk

Det blir ansiktsmaling, leker for barna og kulturelle innslag. Det blir blant annet besøk av klovnene Brødrene Konk.

– Lekene for barna kommer også ungdommene fra Borge ungdomsskole til å stå for. Det kommer til å bli gammeldagse leker i gata som de har funnet på, sier Sørlie Berntsen. Hun kan også fortelle at det blir en liten sjakkturnering.

Torgfesten er ett av flere tiltak som settes i gang i kjølvannet av innspill innbyggerne kom med i forbindelse med den store medvirkningsprosessen som ble gjennomført våren 2016.

Savnet møtepunkter

– Noe av det som gikk igjen, er at folk savner møtepunkter og mange synes det er trist at torget er ganske tomt. I tillegg vet vi at mange ønsker å bidra mer, sier Sørlie Berntsen. 

Og det blir absolutt muligheter til å bidra på torsdagens torgfest. Arrangørene oppfordrer folk til å ta med seg noe de vil dele – enten det er mat, snacks eller underholdning.

Det er andre gang det lages torgfest på Selbak. I fjor ble det holdt gjestebud på torget i april. Den gang var været såpass surt at mesteparten av festen endte innendørs.

– I år ventet vi heller til mai og håper det blir litt varmere da, sier Sørlie Berntsen.

Kommentarer til denne saken