– Det at så mange engasjerer seg og hjelper oss å lete gjør at vi klarer å holde motet oppe.

Det sier Christine Solvang Bellmann, svigerdatteren til den savnede mannen.

I snart to uker har Svein Greaker Bellmann (60) vært savnet etter at han forsvant da han skulle legge seg i en båt i båthavna ved Nabbetorp natt til 1. nyttårsdag. I starten lette nødetatene, med blant annet dykkere og hundepatrulje, Røde Kors og redningsskøyta Horn Rescue etter ham.

– Vi skyver følelsene til side

Familien gir ikke opp. De har knapt sittet i ro siden Bellmann forsvant.  Som forrige helg håper de nå at andre vil hjelpe dem med letingen. Gjennom et Facebook-arrangement og en egen gruppe "Hjelp oss å lete" organiserer de nå en ny leteaksjon. Engasjementet rundt letingen er stort, og mange forteller i gruppen at de er ute og går flere steder i håp om å finne den savnede.

– Vi har ikke hatt så mye tid til å tenke på hva vi føler. Det har handlet om å finne ham, og da skyver vi følelsene litt til side. Det er viktig for oss å finne ham slik at vi kan få fred, sier Solvang Bellmann.

Hver dag siden Svein forsvant har familien og andre støttespillere hatt tilholdsted i båthavna på Nabbetorp, og organisert søket derfra.

– Vi håper de som har mulighet kan hjelpe oss. Men det er viktig at folk er forsiktig og tenker på egen sikkerhet. Det er glatt på svaberg, så vi ber alle bruke vest.

Har fått inn over 70.000 kroner

For å kunne dekke kostnader til både båtdrivstoff og andre nødvendigheter, opprettet familien en spleis-konto, hvor man kan gi et valgfritt beløp gjennom en innsamlingsaksjon. Lørdag morgen hadde familien fått inn over 70.000 kroner.

– Støtten gjør at vi kan fortsette å lete. Vi har ikke satt noe tidsperspektiv på hvor lenge vil skal fortsette, vi ser jo for oss å fortsette til vi finner ham. Men vi skjønner at vi på et eller annet tidspunkt må trappe ned, og kanskje ikke være i båthavna på Nabbetorp hver dag. Hverdagen kommer jo til slutt, men det tenker vi ikke på nå, sier svigerdatteren.

3. januar ble også en 84 år gammel kvinne meldt savnet fra sitt hjem på Riverside, nær Fredrikstad sentrum. Politi, brannvesen og frivillige hjelpemannskaper søte etter kvinnen – men uten hell. Familien til savnede Svein Greaker Bellmann har tidligere opplyst at de også holder øynene åpne for henne.