Gå til sidens hovedinnhold

Statsministeren åpner bilfabrikk i Sarpsborg

Artikkelen er over 4 år gammel

Statsminister Erna Solberg og næringsminister Monica Mæland foretar onsdag den offisielle åpningen av den nye bilfabrikken til Loyds på Kampenes næringspark i Skjeberg.

Administrerende direktør Lasse Hansen i Loyds Industri gleder seg til det storfine besøket.

- Vi synes det er ekstra flott at statsministeren setter av tid til oss. I utgangspunktet skulle hun komme alene, men nå har vi fått beskjed om at også næringsminister Monica Mæland er med i det store følget, forteller Lasse Hansen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Det er den elektriske postbilen Paxter som er utgangspunktet for at Erna Solberg igjen kommer til Sarpsborg.

- Vi har klar en ny, grønn bilfabrikk, som våre prominente gjester skal åpne. Samtidig vil vi offentliggjøre en storkontrakt med stort, internasjonalt postfirma på New Zealand.   Det beyr at vi skal levere Paxter til en helt annen side av kloden, sier en stolt administrerende direktør.

Han viser til at det er investert i overkant av 40 millioner kroner i utvikling av den elektriske postbil som Posten Norge har kjøpt inn et stort antall av.

Før den offisielle åpningen vil statsminister Erna Solberg forteller om grønt skifte, omstilling og situasjonen på

arbeidsmarkedet. Næringsminister Monica Mæland vil på sin side holde et innlegg om gründervirksomhet, innovasjon og innholdet i industrimeldingen.

Interessant blir det også å høre konsernsjef Dag Mejdell. Han vil utdype hva Posten har oppnådd gjennom et norsk industrisamarbeid med Loyds og Paxter.

Det er satt av en time til besøket i fabrikken på Kampenes.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.