Nå er det klart når sommerferga til Sarpsborg skal gå

TIL SARPSBORG IGJEN: 1. juli er MS Skjærhalden klar for sommerens første turer mellom Sarpsborg og Fredrikstad.

TIL SARPSBORG IGJEN: 1. juli er MS Skjærhalden klar for sommerens første turer mellom Sarpsborg og Fredrikstad.

Artikkelen er over 3 år gammel

Også i sommer blir det sommerferge mellom Fredrikstad og Sarpsborg på Glomma. Nå er billettene til sommerens avganger lagt ut.

DEL

Lørdag 1. juli går den første turen. 

Deretter blir det turer de tre neste lørdagene: 8.juli, 15. juli og 22. juli.

Gjeninnført i fjor

Det blir fire avganger hver av dagene – to avganger fra Gamlebyen til brygga ved Sannesund i Sarpsborg og to avganger fra Sarpsborg til Fredrikstad.

Det var i fjor båtruten mellom de to byene ble gjeninnført som en del av Sarpsborg 1000-årsjubileum. I år fortsetter båtrutene, denne gang som en del av Fredrikstads 450-årsjubileum.

– En suksess

– Sommerferga var en suksess i 2016 og vi regner med at det også vil bli slik i 2017, sier leder av samferdselskomiteen i Østfold fylkeskommune, Olav Moe, i en pressemelding.

Det er også i år M/S Skjærhalden som skal frakte passasjerene mellom Fredrikstad og Sarpsborg. Tilbudet finansieres som et spleiselag mellom de to byene og Østfold fylkeskommune.

Tar en time og 15 minutter

Østfold fylkeskommune opplyser i pressemeldingen at billetter til fergeturene allerede er lagt ut for salg. I tillegg opplyses det at rutetidene i år er noe endret sammenlignet med i fjor. Ferga har avgang fra Gamlebyen klokken 14.00 og 16.45, mens den går fra Sarpsborg klokken 15.30 og 18.15. Turen tar omtrent én time og et kvarter.

– Vi håper enda flere benytter muligheten til å oppleve denne gamle ferdselsåren, sier Moe i pressemeldingen.

Der opplyses det for øvrig at båten har kapasitet til tre rullestoler per tur.

Artikkeltags