Fredag ble turen fra Tollbodbrygga til Strömstad avlyst på grunn av stormen «Aina», lørdag skulle svenskebåten ha gått sin aller siste tur for sesongen, men rederiet har bestemt at turene fortsetter.

To dager i uken

– Nå kjører vi todagersruter fremover, opplyser kaptein og styreleder i rederiet Koster Marin AB, som kjøpte båten av   Tore Nybro og Tor Olav Bøhn Hansen for rundt seks millioner kroner i 2015.

Det gjøres noen unntak i den faste ruten gjennom vinteren:

– Nå fremover kjører vi todagersrute fredag og lørdag. Lille julaften er en lørdag, men da tar vi fri, og så kjører vi ikke den første uken i januar. Fra 13. januar og til 24. mars kommer vi til å seile fredager og lørdager, mens vi deretter går over til den vanlige tredagersruten fra torsdag til lørdag igjen, slik vi pleier om sommeren.

Gode tall

– En betydelig utvidelse av sesongen, hvorfor det?

– Mannskapet må jo jobbe, og det er best for båten at den er i drift. Passasjergrunnlaget er også godt, derfor velger vi å fortsette gjennom vinteren, sier Jakob Eriksson.

I løpet av fire måneder fra juni og ut september reiste nærmere 9.500 passasjerer med båten til og fra Strømstad, en tur som kalles «Østfolds vakreste sjøreise».

Hovedmengden av passasjerer bruker båten til «harryhandel».

I løpet av driftsåret regner rederiet med at antallet passasjerer vil ligge rundt 20.000.