Gå til sidens hovedinnhold

Norwegian slutter å fly fra Rygge

Artikkelen er over 9 år gammel

Norwegian slutter å fly fra Rygge fra og med januar 2012. Innenriksrutene mellom Rygge og Bergen og mellom Rygge og Trondheim flys til og med 2. januar.

Det skriver selskapet selv i en pressemelding.

Utenlandsrutene opphører i månedsskiftet oktober/november.

Les også: Rygge jakter småfly

Norwegian har flydd fra flyplassen de siste tre årene, men har ikke lenger basefly på Rygge. Flygningene på flyplassen har stått for under en prosent av Norwegians totale produksjon, skriver de videre.

- I Norwegian er vi opptatt av å tilpasse oss våre reisendes behov, både i forhold til hvilke flyplasser vi flyr fra og med tanke på rutenettet for øvrig. For det første velger mange av våre reisende i østlandsområdet å fly fra Gardermoen. Dette førte til at vi flyttet en del av trafikken fra Rygge til Gardermoen i sommerprogrammet. Når vi nå har besluttet å kutte ut Rygge fra og med starten på 2012 skyldes det kundetilpasning og fordi vi trenger flykapasitet til andre destinasjoner i vårt rutenett, sier kommersiell direktør Daniel Skjeldam i pressemeldingen.

– Det er klart at vi ikke hadde ønsket denne situasjonen. Vi må nå jobbe med å se på andre alternativer til det flyprogrammet som Norwegian har hatt hos oss, sier markedssjef Rygge Sivile Lufthavn AS, Silje Thoresen til NRK.no.

– Det er synd å konstatere at Norwegian trekker seg, men vi må rette blikket fremover, legger hun til overfor samme kilde.

Les også: Rygge jakter småfly

Les også: Norwegian åpner rute på Torp

Les også: Mener Rygge trenger Norwegian

Les også: Reiseboom på Rygge