Lange køer etter kollisjon på Rådhusbrua

KØ: Køene stod fra pukkverket ved riksvei 19 torsdag.

KØ: Køene stod fra pukkverket ved riksvei 19 torsdag. Foto:

Av og

Over en time etter at traileren og personbilen som krasjet på Rådhusbrua ble fjernet, var det fremdeles laaaaange køer på Riksvei 19 gjennom hele Moss sentrum - helt fra Våler-grensa.

DEL

(Moss Avis) - Vi ser på våre kart at køene fremdeles er lange og at det går sakte gjennom hele Moss, men vi kan ikke forklare det. Vi har snakket med politiet som hadde lite informasjon, men som kunne fortelle at veien var ryddet. Da var klokken litt over 16:00. Hvorfor det fremdeles er uvanlig mye trafikk gjennom Moss ved 17:40-tiden har vi derfor ikke noen forklaring på, sier pressevakta til Vegtrafikksentralen til Moss Avis.

Moss Avis har forsøkt å ringe Østfoldpolitiet for å høre om de har en forklaring på køene, men har så langt ikke kommet gjennom på pressetelefonen.

Bastø Fosens ferjer skal være i rute og det er ellers ikke meldt inn om noen andre ulykker i dag.

Køer nesten til Våler-grensa

Det var ved 14:20-tiden torsdag en personbil og en lastebil krasjet i hverandre på vei opp Rådhusbrua i Moss torsdag.

– De to kjøretøyene har dunket borti hverandre, men det er ikke snakk om personskader, sier Arne Haraldstad - operasjonsleder i Østfold-politiet til Moss Avis. 

Uhellet medførte uansett ekstra mye kø fra Jeløy mot sentrum med gang det skjedde, men Moss Avis fikk flere telefoner fra bilister rett før klokken 16:00 som kunne fortelle at køene nå stod alle veier.

Blant annet ble dte meldt at køene inn til Moss nå står fra pukkverket ved Skihytta på Riksvei 19. Også på E6 ved Marché gikk det langsommere enn vanlig, var meldingene Moss Avis har fått.

- Lammer byen

- Jeg har stått i en halv time på E6 fra avkjøringen til Årvoll og til Marché. Det står nesten helt stille. Og på denne tiden har jeg vært vitne til en nestenulykke. Moss blir veldig sårbar når slike ulykker skaper så store ringvirkninger og nærmest lammer byen, sier driftsleder hos Asfalt Remix, Eyvind Brynildsen til Moss Avis. Han etterlyser raskere opprydding når ulykker skjer på viktige trafikkårer i Moss.

- Jeg tør nesten ikke tenke på hvordan dette blir fremover når hele Kransen skal graves opp, sier Brynildsen.

Store materielle skader

Vitner forteller at personbilen skal ha fått store materielle skader i sammenstøtet. Lastebilen skal ha knust hele døren på førersiden av personbilen.

Det er uklart hvordan ulykken kan ha skjedd.

Først ved 15:15-tiden var politi og ambulanse på plass på ulykkesstedet.

Bilene skal nå være fjernet fra Rådhusbrua,  og trafikken flyter greit forbi, meldes det ved 16:15.tiden.

Vegtrafikksentralen melder 16:30-tiden at selv om Rådhusbrua i Moss nå er , åpen for trafikk etter trafikkuhellet tidligere i dag, så er det fremdeles mye kø i området.

Klokken 17:50 var dette fremdeles tilfelle, men etter klokken 18:00 ble det meldt om vanlig trafikk igjen.

Artikkeltags