Årets hittil gladeste russekortjeger – russejenter arrangerte kortinnsamling for Thomas (22)

HJERTELIG MØTE: Det var en strålende blid Thomas Martiniussen (22) som møtte jentene på russebussen Obsessed på tirsdag. Jentene har samlet inn russekort for ham på tre skoler.

HJERTELIG MØTE: Det var en strålende blid Thomas Martiniussen (22) som møtte jentene på russebussen Obsessed på tirsdag. Jentene har samlet inn russekort for ham på tre skoler. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den iherdige russekortsamleren Thomas Martiniussen (22) satser på ny innsamlingsrekord i år. Tirsdag fikk han god hjelp til forsøket av jentene på russebussen Obsessed.

DEL

«Ønsker meg russekort i år, også» slo Martiniussen nylig fast på Facebook-siden sin.

Hatt innsamling på tre skoler

Han har samlet på russekort hele livet, men forteller selv på siden sin hvordan det er vanskelig å være over alt for å samle inn, siden han har cerebral parese og sitter i rullestol.

Tirsdag var jentene på russebussen Obsessed på plass på Seiersten med bunkevis av kort etter å ha arrangert russekortinnsamling på både Frederik II, Glemmen og Kalnes – der jentene på bussen går på skole.

– Vi så innlegget hans og tenkte at det ville være mye mer hyggelig å møte ham personlig og overlevere dem enn bare å sende dem i posten, sier Nian Hamzazadeh fra Obsessed.

Et stort smil

Den iherdige russekortsamleren var et stort smil da jentene bladde opp de innsamlede russekortene.

– Dette er veldig stort. Russekort er nesten det eneste det blir pratet om fra slutten av april og frem til 17. mai. Han setter stort pris på at folk bryr seg så mye som de gjør. Dessuten blir det jo litt show i hverdagen, sier assistent Helene Arnesen.

I fjor endte Martiniussen opp med personlig innsamlingsrekord etter å ha lagt ut russekortanmodningen på Facebook. 3.209 russekort satt han til slutt igjen med i fjor.

Håper å slå rekorden

Nå er årets innsamlingsinnlegg er i ferd med å spre seg på Facebook og enkelte har meldt at de faktisk sitter med russekortsamlinger fra flere årganger å gi bort. Og det er langt fra bare Østfold-kort som dumper inn: de nordligste russekortene har kommet fra Finnmark.

Og målet med innsamlingen i år?

Det er selvfølgelig å slå fjorårets rekord, forsikrer Martiniussen og assistent Arnesen.

Artikkeltags