Håper å samle inn 200.000 kroner til «Krafttak mot kreft»

SAMLER INN: Andreas Biedilæ er russepresident på Glemmen, og er en av over 100 russ på skolen som skal gå med bøsse den 11. mars. Da samler også elever fra Frederik II inn penger til Kreftforeningen.

SAMLER INN: Andreas Biedilæ er russepresident på Glemmen, og er en av over 100 russ på skolen som skal gå med bøsse den 11. mars. Da samler også elever fra Frederik II inn penger til Kreftforeningen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hvert år tar russ over hele landet med seg bøsser fra Kreftforeningen ut for å samle inn penger til kampen mot kreft. I år, som i fjor, kommer russ i hele Østfold til å ringe på dører i løpet av de to første ukene i mars. I Fredrikstad er datoen 11. mars.

DEL

– I år håper vi å slå både fjoråret og Frederik II, sier russepresident på Glemmen videregående skole, Andreas Biedilæ.

Frir til byens bedrifter

I Fredrikstad skal elever fra Frederik II og Glemmen ut å banke på dører 11. mars. På Glemmen er 107 russ som er påmeldt - nesten dobbelt så mange som i fjor.

– Vi synes det er veldig bra at engasjementet har vært såpass stort i år, sier Biedilæ og legger til at jo flere som er med på å gå, jo bedre er det.

– I snitt samler en bøssebærer inn 1.000 kroner, og i fjor ble det samlet inn mellom 50.000 og 60.000 kroner. Siden vi er nesten dobbelt så mange bøssebærere som i fjor har vi et håp om å runde 100.000 kroner i bøssene. I tillegg har vi startet en egen digital innsamlingsaksjon som er rettet mot næringslivet, og der er målet også 100.000. Vi begynner snart å sende ut henvendelser til bedrifter i hele byen, og håper at mange vil bidra, legger han til.

Samler inn i hele Østfold

Russ fra skoler i hele Østfold skal gå med bøsser, men til forskjellige datoer. Innsamlingen pågår de to første ukene i mars, og akkurat i Fredrikstad samarbeider elevene på Glemmen og Frederik II om innsamlingen.

– Det er et samarbeid med litt rivalisering, innrømmer Biedilæ.

– Vi har fordelt områdene i byen slik at vi ikke ringer på det samme huset to ganger, og samler jo inn penger til samme sak. Men det hadde vært veldig morsomt å slå Frederik II i år, avslutter han.

Glemmenrussen har også opprettet en Vipps-konto man kan sette inn penger på. Nummeret man bruker for å gi pender via denne løsningen er 421111 og «KMK Glemmen vgs» kommer opp som mottaker.

Disse skolene samler inn penger i Østfold

  • Kalnes videregående skole - 01.03.2018
  • St. Olav videregående skole (har aktivitet på egen skole) - 04.03.2018
  • Borg videregående skole - 06.03.2018
  • Halden videregående - 07.03.2018
  • Fredrik II vgs avd. Christianslund - 11.03.2018
  • Glemmen videregående skole - 11.03.2018
  • Greåker vgs - 12.03.2018
  • Askim videregående skole - 13.03.2018
  • Mysen videregående skole - 13.03.2018
  • Kirkeparken og Malakoff - 14.03.2018

Tradisjon

Det har i mange år vært en tradisjon at årets russ tar med seg bøsser ut for å gjøre en god gjerning før russetida starter. Hvert år samles det inn penger til et nytt tema knyttet til kreft, og i år er fokuset på senskader. Hvert år får flere enn 32.800 nordmenn kreft, og i Østfold rammes over 2.000 personer av denne sykdommen. Sju av ti blir friske, men minst én av tre som overlever kreft blir rammet av senskader. Å leve med senskader kan bety et liv preget av smerter og begrensninger, ofte med en sorg over at livet ikke ble som man hadde tenkt.

– Russ over hele Norge er våre viktigste samarbeidspartnere når det kommer til bøssebæring, sier Janniken Klaveness som er aksjonsleder for Buskerud, Vestfold, Telemark og Østfold i Kreftforeningen.

– Vi setter pris på at de tar seg tid til å være med å støtte en viktig sak, og mange synes det er hyggelig å få en russeknute med mening i lua, legger hun til.

RUSSEKNUTE: Hver russ som er med på å samle inn penger til Krafttak mot Kreft som bøssebærer får en mini-bøsse de kan henge i lua.

RUSSEKNUTE: Hver russ som er med på å samle inn penger til Krafttak mot Kreft som bøssebærer får en mini-bøsse de kan henge i lua. Foto:

Artikkeltags