Natten for politiet i Østfold har vært preget av mindre tumulter mellom berusede personer og russetreff i Halden.

Tatt med machete på Manstad

FB snakker med politiets operasjonsleder like før klokken 08.00 søndag morgen. Da har en patrulje rykket ut etter melding om at en mann har blitt observert med en machete på Manstad.

– Vi har akkurat fått kontroll på mannen som er observert på Manstad med en sykkel og en machete på innerlomma, forteller operasjonsleder Gisle Sveen.

– Mannen er en kjenning av politiet, og han har forklart at han var ute for å kutte busker. Meldingen kom inn like etter klokken halv åtte, så politiet er fortsatt i kontakt med mannen. Hva som skjer med ham er ikke avklart, legger han til.

Sloss på byen

I Fredrikstad har politiet hatt litt å gjøre i natt. Flere har blitt bortvist fra sentrum, blant annet etter å ha slåss.

– Rett før midnatt fikk vi meldinger om et slagsmål mellom to menn i området Stortorvet – mellom 7-Eleven og Fredriksstad Blad. Der var det en mann i femtiårene som hadde gått løs på en annen. En mann i tjueårene hadde slått tilbake i selvforsvar, og de ble begge bortvist fra sentrum. Dette etterkom de, og den mannen i femtiårene har nå status som mistenkt, mens den andre mannen er fornærmet, forteller Sveen.

På Twitter har politiet meldt om at det også har vært slagsmål ved Råbekken.

– Det har vært litt bråk, og vi har også måtte rykket ut til flere adresser på grunn av støy. Blant annet rykket vi ut på en bursdagsfest i sentrum der det var mye roping og blåsing i fløyter, sier operasjonslederen.

Bortvist fra sentrum

I de andre Østfoldbyene har det vært samme tendenser. I Moss ble to personer bortvist fra sentrum etter å ha slåss, og en gjest på et utested ble bragt inn til arresten etter at han forsøkt å skalle ned en ordensvakt på et utested.

Mange berusede ungdommer

I Halden har det vært russetreff i helga, og lørdag kveld kunne politiet melde til Halden Arbeiderblad at det hadde gått rolig for seg. Det samme sier operasjonsleder Sveen søndag morgen.

– Det har vært bra på russetreffet i Halden. Noen bortvisninger og mindre voldstilfeller har det vært, og loggen er såpass at jeg hadde vært urolig for å sende min datter på dette arrangementet, men tilbakemeldingene fra innsatsleder på stedet er gode. Ingen meldinger om overgrep eller grove voldshendelser, men noe skadeverk og godt berusede ungdommer.

Sendt til Ullevål

Sveen forteller at en russ ble ved 21.30-tiden lørdag kveld hentet med ambulanse og fraktet til Ullevål. Han ble funnet utenfor en buss, og blødde fra øret.

– Han var ikke kontaktbar, men bevisst. Ting tydet på at han har falt av bussen, og det skal ikke dreie seg om en voldshendelse, avslutter han.