Gå til sidens hovedinnhold

Fredrikstad kommune ber frivillige om romleir-hjelp

Kommunen i møte med frivillige organisasjoner

Artikkelen er over 5 år gammel

Kirkens Bymisjon og Blå Kors skal sammen med kommunen finne ut om romleiren kan drives videre.

– Vi jobber med fattigdomsproblematikk. Det er naturlig for oss og flere aktører å se på mulighetene. Men jeg er også tydelig på at om vi skal drive tilsyn, trenger vi ressurser. Dette må organiseres på en god måte, sier daglig leder Per Christian Skauen i bymisjonen i Østfold.

Han bekrefter at han legger i det at det må penger på bordet til lønn, og at de ikke har et apparat til å bemanne en tilsynsordning på frivillig basis.

 

Les også

Politisk enighet om romleirutsettelse

 

Trenger mer informasjon

Tanken bak et møte på fredag er å få informasjon om hvilke erfaringer kommunen høstet fra leiren på Kiæråsen, og også å dele erfaringer fra overnattingstilbudet som organisasjonen er med på å drive i Kristiansand. Der har kommunen stilt til rådighet lokaler hvor tre ulike organisasjoner går turnus på å åpne og lukke dørene for overnattingen, i tillegg til sengetøyskift og andre oppgaver.

– Det er jo en annen type tilbud, fremholder Skauen.

Daglig leder Svein Høiden i Blå Kors skal også delta. Han er mer optimistisk på hvilke frivillige krefter hans organisasjon kan få på plass, men også han er opptatt av å vite mer om hva som er nødvendig for å drive leiren videre.

Utsatt to ganger

Dagens dispensasjon for leiren går ut 1. mars. Kommunen behandler nå en forlengelse til 1. mai, bekrefter regulerings- og byggesakssjef Anna Auganes.

Teknisk utvalg har to ganger utsatt å behandle sak om hva som skal skje med leiren. Utvalget ba om en utredning og flere anbefalinger rundt konsekvensene av å legge den ned.

Tidligere kommunalsjef i teknisk drift Asbjørn Borge opplyser at de har kontaktet flere organisasjoner. Nå venter man på anbefalinger fra blant annet politi og barnevern.

Borge opplyser at teknisk utvalg etter planen skal få et notat for behandling i sitt møte den 30. mars. Det er en måned før den forlengede dispensasjonen går ut.

Les også

– Ingen alarmerende tilstand

 

Kommentarer til denne saken