Gå til sidens hovedinnhold

– Vi kan ikke bare tenke på oss selv

Artikkelen er over 4 år gammel

Tora Klevås sitt høyeste ønske på bryllupsdagen var hjelp til å hjelpe krigsofrene i Syria.

Lørdag ga hun sitt ja til Jon Eriksen hos byfogden i Fredrikstad. Da den kommende bruden satt i frisørstolen, kom hun over en film fra krigsherjede Aleppo i Syria.

Den traff Tora Klevås rett i hjertet. Derfor opprettet hun sin egen innsamling på Røde Kors sin nettside (Min aksjon) og oppfordret folk til å bidra.

– Det slo meg at vi kan ikke bare tenke på oss selv, sier Klevås, som egentlig ikke ønsker oppmerksomhet rundt saken.

– Men jeg synes det er veldig hyggelig at så mange har gitt, uttrykker hun.

Mandag morgen var beløpet kommet opp i 12.800 kroner. Røde Kors regner automatisk om summen til hvor mange som dermed kan få hjelp; 213 mennesker.

Dette skrev Tora Klevås på innsamlingssiden:

«Jeg gifter meg i dag. Det er fantastisk. Allikevel sitter jeg hos frisøren og tuter over filmen fra Aleppo hvor en mor har mistet barna sine, nabogutten som bærer rundt på sin døde lillebror og småbarna som går fra rom til rom og leter etter foreldrene sine. Det er ikke fiksjon, ikke filmtriks og jukseblod, ikke noe som bare går over».

Og:

«Det rammer barn, kvinner, menn, gamle og unge. Det kunne vært meg og mine kjære. Jeg har alt jeg trenger: dundyner, kjøkkenmaskin, bil, båt og hus. Og ærlig talt, så har jeg råd til å hjelpe. Har du en femtilapp eller to til overs, blir jeg glad hvis du kan bidra med det.»

– Jeg har tidligere jobbet i Røde Kors og vet at det er lurt å gi penger til en stor organisasjon. Jeg står inne for det pengene går til. Jeg tror også det er lettere for folk å gi når en venn ber om det, sier Tora Klevås, som jobber i Hvaler kommune og bor på Skjærhalden.

Kommentarer til denne saken