Gå til sidens hovedinnhold

– Rift om de få boligene som er til salgs

Artikkelen er over 7 år gammel

Selv om næringslivet er i en brytningsfase, er det mange personer som ønsker å bo i Gamlebyen.

For øyeblikket ligger det kun én bolig til salgs på Finn som er innenfor vollene i Gamlebyen. Det er en loftsleilighet, med prisantydning på 2,69 millioner kroner. Megler er Tormod Møller, han regner med at boligen er solgt innen kort tid.
– Vi hadde visning på lørdag og det gikk ganske bra. Nå venter vi på bud, så får vi se hvordan det går, sier Møller.
Han mener det jevnt over går greit å selge eiendommer i Gamlebyen.
– Ulempen med Gamlebyen er parkering. Det er få som har garasje, så de fleste må parkere i gaten. Byggene er også eldre, så det er trapper, men ingen heis, sier Møller.
Det er gjerne unge mennesker som kjøper i Gamlebyen.
– Det er litt kronglete å bo i Gamlebyen, men veldig sjarmerende. Det er sjeldent hage, så det kommer flere unge kjøpere enn det kommer barnefamilier, sier Møller.

Bare én enebolig

– I snitt har ikke boligmarkedet i Gamlebyen vært veldig annerledes enn resten av byen de siste fem årene, forklarer eiendomsmegler Amund Tvete Hermansen hos Privatmegleren. Han er leder av Østfold Eiendomsmeglerforening.
– 36 enheter er solgt på fem år. De har i snitt blitt solgt på 50 dager. Det er bare litt mer enn snittet totalt i Fredrikstad. Leiligheter har gått raskt unna. Det er også blitt priset litt opp i Gamlebyen de siste årene og selgerne har forventninger om gode salgspriser. Det er en spesiell plass, og det er mange unike objekter, men samtidig er markedet er bevisst på hva de vil betale. Det er rift om de få boligene og mange unike boliger. Det meste går fort til og til gode priser, sier Hermansen.
Av de 36 enhetene som ble solgt var det én enebolig, to rekkehus, fire tomannsboliger og resten leiligheter.
– Eneboligen hadde prisantydning på 3,5 millioner, men gikk for 5 millioner, opplyser Hermansen.
De siste tolv månedene er det registrert fem boligsalg i Gamlebyen. Ole Petter Arnesen hos DNB har solgt to av dem.
– Den ene hadde litt lang omsetningstid, mens den andre gikk fort og over takst. Vi merker at det er god respons på visninger i Gamlebyen, men mange er litt skeptiske. De som er pusset opp går bra, slik som leilighetene i Kasernegaten. Den siste gikk til 45.000 kroner per kvadratmeter. Den andre hadde pris 55.000 per kvadratmeter. De var nylig oppusset opp, og da er folk villige til å betale, sier Arnesen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.