Gå til sidens hovedinnhold

Ble frastjålet verdifullt instrument i Oslo

Artikkelen er over 4 år gammel

Musiker Richard Burgess fortviler etter at han ble frastjålet sin dyrebare concertina i Oslo søndag ettermiddag.

– Det er nesten det verste som kan skje en musiker, sier han.

Stjålet mellom bussen og bilen

Søndag hadde Burgess hatt en spillejobb på Christian Radich. Det var tredje året på rad at han var invitert til å underholde for vennene av Christian Radich. Etter turen ble selskapet kjørt med buss fra Horten til Oslo, der bilen hans sto og ventet.

– Jeg hadde åtte kolli, og stresset litt med å få det bort i bilen. Da kom det en mann som spurte om jeg ville ha hjelp med å få alt utstyret inn i bilen, forteller han.

– Da vi var ferdig med å laste inn oppdaget jeg at den ene kassa manglet, men da var mannen allerede forsvunnet. Han var profesjonell, og det var ikke jeg, så jeg kastet meg i bilen og kjørte etter bussen. Jeg var redd jeg hadde lagt igjen den ene kassa på bussen, men det jeg skulle gjort var jo å se etter kjeltringen.

Sjeldent trekkspill

Kassen som ble stjålet inneholdt musikerens verdifulle concertina. Det er et instrument som tilhører trekkspillfamilien, og som det ikke finnes mange av i Norge.

– Jeg vet om to andre personer i Norge som har dette instrumentet, og jeg har hatt min i 12–13 år, sier han fortvilet.

– Det jeg frykter er at tyven oppdager at han har stjålet et instrument som vil være vanskelig å omsette, og kaster det. Da blir det vanskelig å få det igjen, legger han til.

Han tror tyven hadde håper å finne dyrt fotoutstyr eller noe lignende i kassa, men det vil han altså ikke.

Instrumentet er en 64 knapps Wheatstone Aeola fra 1921. Den har ifølge en melding Burgess har lagt ut på sin facebookprofil ingen knapper som mangler. Spillet er ganske nylig renovert, og har fått ny belg.

Se meldingen nederst i denne saken!

Følger med på finn.no

Nå håper han folk vil holde øyne og ører åpne etter et instrument litt utenom det vanlige. Meldingen han har lagt ut på Facebook har på to timer blitt delt over 100 ganger, og mange deler hans fortvilelse i kommentarfeltet.

– Jeg følger med på finn.no, og har tatt kontakt med en instrumentforhandler i Oslo for å be de være oppmerksomme dersom det kommer inn et slikt instrument. Jeg forsøkte å anmelde forholdet mandag kveld, men politiet hadde mye å gjøre så jeg skal ned tirsdag morgen.

Burgess forteller at instrumentet er en viktig del av levebrødet hans, og at han er svært fortvilet over tapet.

– Jeg har et reservespill, men det blir en nedtur å gå over til å spille på det, avslutter han.

 

Kommentarer til denne saken