Mandag til torsdag i vinterferien står kokker og servitører klare til å servere deg middag for en hundrings.

- Vi har et mangfold av restauranter i denne byen som vi virkelig kan være stolte av. Dette er det mange som ikke er klar over, og derfor ønsker vi å invitere folk til våre restauranter slik at de kan teste hvor gode vi er. Samtidig benytter vi anledningen til å feire oss selv, sier Rune Solberg fra Scandic City.

Samlet bransje

Den daglige konkurransen i restaurantbransjen i Fredrikstad er tidvis knallhard, men nå har driverne samlet seg bak et felles prosjekt.

- Det må være over 20 år siden vi sto så samlet om en aktivitet her i byen. Alle har fått tilbud om å være med, og 18 restauranter har takket ja. Dermed kan gjestene velge mellom tradisjonelle, eksotiske og flotte gourmetrestauranter. Uansett hvor de velger å gå - middagen koster kun 100 kroner. Billigere - og bedre blir det ikke, sier Eriksen, som også håper å lokke sarpingene til Fredrikstad med billig restaurantmat:

- Vi går tungt ut i Sarpsborg med dette tilbudet. Sarpingene kan ikke matche vårt restauranttilbud, og vi vet at våre naboer valfarter til Fredrikstad både sommer og vinter for å spise, drikke og hygge seg. Til uka kommer det enda flere.

Restaurantbyen i Østfold

Selve ideén om hundrekronersmiddag har duoen hentet fra Kristiansand.

- Der har dette vært en kjempesuksess, så det burde ikke bli noe dårligere her. Og lykkes vi så kan det fort bli noe som blir gjentatt med jevne mellomrom i Fredrikstad, sier Solberg, som legger til:

- Vi ønsker å lære folk å gå ut for å spise middag. De må selv få oppleve hvor bra tilbudet er, og det er ingen by i Østfold som er i nærheten av å kunne tilby det samme som oss. Det er ingen tvil om hvem som er restaurantbyen i fylket vårt.

Disse er med

Hver enkelt restaurant vil tilby én spesifikk rett til hundre kroner, og rettene vil variere fra restaurant til restaurant.

- Det vil bli flotte menyer, og meget god mat. Det kan jeg garantere, sier Petter Eriksen.

Følgende restauranter er med på prosjektet;

Fabricia, Havnelageret, Mother India, Pharma, Slippen, Fabel, O.M.G Fredrikstad, Ocean, Paa Brygga, Katti, Tobias, St. Raw, Munchies Fredrikstad, Chow Burgers, Cofee and Chow, Thai Market, Wok Market og Peppes Pizza Sentrum.