Den ene går til Slippen – den andre fortsetter på handelsstanden alene

DEN ENE GÅR TIL SLIPPEN: Turid Olsen (til venstre) går til Restaurant Slippen etter å ha drevet handelstanden i sju år sammen med Anne Beate Hauge. Sistnevnte fortsetter driften alene.

DEN ENE GÅR TIL SLIPPEN: Turid Olsen (til venstre) går til Restaurant Slippen etter å ha drevet handelstanden i sju år sammen med Anne Beate Hauge. Sistnevnte fortsetter driften alene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det var vond rygg som gjorde at sommelier Turid Olsen (63) sa ja til jobb på Slippen og trakk seg ut av Fredrikstad Handelsstands selskapslokaler. Nå fortsetter makker Anne Beate Hauge alene.

DEL

– Jeg fikk et tilbud om å bli en del av staben. Det er jeg veldig, veldig glad for, sier Olsen.

1. januar var hun på plass i staben på Restaurant Slippen, som for få dager siden ble kåret til «Beste fiske- og skalldyrrestaurant i Norge», etter å ha drevet Fredrikstad Handelsstands selskapslokaler i sju år sammen med medinnehaver Anne Beate Hauge.

Lang prosess

Olsen kan fortelle at skiftet, som først ble omtalt av Demokraten, egentlig har vært en langvarig prosess.

– Jeg har jo kjent Tobias og Ingeborg ganske lenge, og synes de gjør en fantastisk jobb. Samtidig har det vært slik at jeg har hatt litt dårlig rygg. Jeg har hatt et brudd i ryggen de siste par årene som ikke har leget seg og har hatt litt problemer med å jobbe i en så liten bedrift som vi hadde. Vi gjorde jo alt selv og jeg begynte å bli veldig bekymret. Jeg er glad i å jobbe, og det var ganske ille ikke å kunne fungere optimalt i hverdagen i egen bedrift, sier Olsen, som blant annet har tatt seg av servitørsiden på handelsstanden.

Lang erfaring

Det skal hun ikke på Slippen. Der skal Olsen blant annet jobbe administrativt, trolig ta imot gjester og trolig stå for en del opplæring.

– Slippen skal ha all honnør for å ha satset på en gammel sirkushest. Jeg er jo 63 år, ler Olsen.

Det er for øvrig ikke hvilken som helst sirkushest Restaurant Slippen har sikret seg. Olsen har et langt liv bak seg i restaurantbransjen, er utdannet både som servitør og vinkelner og har innehatt det meste av jobbtitler, fra servitør til direktør, i bransjen opp gjennom årene.

Vinkelner Olsen har nå solgt aksjene sine i Fredrikstad Handelsstand til eks-makker og kokk Anne Beate Hauge. Sistnevnte skal drive selskapslokalene videre for egen maskin.

Driver videre alene

– Det blir nok ingen store omveltninger på handelsstanden og det er ikke sikkert at folk kommer til å legge så veldig merke til det. Det er jo jeg som har laget maten hele tiden, sier Hauge.

Hun tror det skal gå helt greit å drive videre alene.

– Dette er jo ikke et sted som har åpent hver dag. Vi holder bare åpent når det er bestilt et arrangement her. Så jeg får «freiste løkka», sier Hauge.

Hun har ingen planer om å snu opp ned på handelsstanden nå som hun driver alene.

Vil bli som før

– Dette er et sted hvor det ikke forandres så mye. Folk som kommer til oss får de tradisjonelle tingene og ikke minst de tradisjonelle lokalene. Så det blir verken ny meny eller nytt interiør, forsikrer Hauge.

Hun og Olsen begynte å jobbe sammen for ti år siden på Sir Winston og Mer (i lokalene der Havnelageret holder til i dag). For sju år siden tok de over driften av Fredrikstad Handelsstands selskapslokaler.

Artikkeltags