Tæps-styrelederen er storfornøyd med oppstartsåret: – Helt etter planen

ETT ÅR: Utestedet Tæps rakk å holde åpent i seks måneder i sitt første driftsår. På den tiden omsatte de for litt over fire millioner kroner, noe styrelederen er svært fornøyd med.

ETT ÅR: Utestedet Tæps rakk å holde åpent i seks måneder i sitt første driftsår. På den tiden omsatte de for litt over fire millioner kroner, noe styrelederen er svært fornøyd med. Foto:

I sitt første driftsår gikk selskapet Taproom AS med et lite underskudd, men det er helt etter planen, ifølge styreleder Ingar Sundholm.

DEL

– Vi er storfornøyd med fjoråret, sier styrelederen når FB tar kontakt for en prat om regnskapene for 2018.

Underskudd på 130.000 kroner

I juni i fjor åpnet baren Tæps på Nygaardsplassen, og ifølge årsregnskapene hadde selskapet Taproom AS, en omsetning på 4,2 millioner kroner de siste seks månedene i 2018. Kostnadene var litt høyere, og resultatet endte med et underskudd på 130.000 kroner. Selskapet er i balanse, og selskapet hadde ved årets slutt en positiv egenkapital.

– Et underskudd på den størrelsen var helt etter planen. 2018 var oppstartsåret, og da er det klart at det løper på noen ekstra kostnader, for eksempel til innkjøp av varelageret. 130.000 kroner er ikke noe som bekymrer oss, og jeg kan si allerede nå at vi regner med å gå i pluss i 2019, forteller han.

Når det kommer til omsetningen er han over seg av begeistring.

– Litt over fire millioner kroner på et halvt år er omtrent det dobbelte av det vi hadde sett for oss de første seks månedene. Det er veldig, veldig bra, sier han.

– Nicolai har vært avgjørende

Sundholm er i tillegg til å være styreleder i Taproom AS styreleder i Ego Brygghus, som hadde ideen til å starte opp en ølbar i Fredrikstad. Han forteller at da det ble aktuelt å starte opp ville de ikke gjøre det før de hadde rett person bak spakene. I daglig leder og største eier Nicolai Gregersen, fant de det.

– Jeg ba om en liste over potensielle navn fra Halvor (Vesje-Lindrupsen, medeier og styremedlem i Taproom AS), og Nicolai sto øverst på lista. Han hadde mye erfaring fra lignende steder i Oslo, og med litt flaks fikk vi den vi ønsket oss. Det har vært helt avgjørende for at det har gått som det har gått, sier han.

Nicolai Gregersen er daglig leder og medeier i Tæps. Han kom fra jobb i Oslo da han i fjor flyttet til Fredrikstad for å drive baren i Nygaardsgata 33.

Nicolai Gregersen er daglig leder og medeier i Tæps. Han kom fra jobb i Oslo da han i fjor flyttet til Fredrikstad for å drive baren i Nygaardsgata 33. Foto:

Viderefører konseptet

Nå er baren inne i sitt andre år, etter å ha feiret et år siden åpning for en drøy uke siden. 2019 blir det første hele driftsåret, og styrelederen ser med spenning på de neste månedene.

– Vi ser positivt på nyetableringene som kommer i området fremover, og er veldig fornøyd med der vi er. Det er både opp- og nedsider ved beliggenheten, men vi har den fordelen at vi har jevn trafikk hele året, og at vi har både uteservering og hyggelige lokaler inne. Det er det ikke alle som har, sier han.

– Vi føler oss ganske unike i byen, og har ikke planer om å endre noe på konseptet. Vi fortsetter med «bring your own food»-konseptet, og kommer ikke til å begynne å selge mat. Vi kommer også til å fortsette å satse på arrangementer og temakvelder som quiz, kinokveld og stikking og øl, avslutter han.

FORNØYD: Ingar Sundholm er styreleder og medeier i Taproom AS, selskapet bak utestedet Tæps.

FORNØYD: Ingar Sundholm er styreleder og medeier i Taproom AS, selskapet bak utestedet Tæps. Foto:

Artikkeltags