De snakker om det samme, Viken fylkeskommune – en sammenslåing av Østfold, Akershus og Buskerud, som trolig blir en realitet fra 1. januar 2020.

Tirsdag ble det avholdt høring om Viken på Stortinget.

– Helst vil vi beholde Østfold som fylke. Alternativt bør Østfold og østre Akershus bli til Østre Viken fylke og Buskerud og vestre Akerhus bli til Vestre Viken fylke.

Det sa i følge en pressemelding fra LO Østfold, denne delegasjonen fra Østfold: Fylkesvaraordfører Siv Jacobsen (Ap), stortingsrepresentant Stein Erik Lauvås (Ap), nestleder Tore-Leif Gundersen i Fagforbundet, nestleder Therese Thorbjørnsen i LO Sarpsborg og LOs distriktssekretær i Østfold, Ulf Lervik.

Kvintetten deltok på høringen og spilte inn at de primært ønsker å beholde Østfold som eget fylke, men at de er åpne for en løsning der «Viken fylke» deles av Oslofjorden til et Østre Viken og Vestre Viken.

– Dette vil være en bedre løsning da det blir to fylker som er mer i balanse med de andre i befolkningsstørrelse. Det vil også ivareta demokrati, demografi og spesielle utfordringer på en bedre måte, framholdt delegasjonen.