Gå til sidens hovedinnhold

Prideflaggene heist torsdag – natt til fredag ble linene kuttet

Artikkelen er over 4 år gammel

I løpet av natt til fredag har noen kuttet linene til kommunens nye pride-flagg og dekorert stengene med klistremerker fra den Nordiske motstandsbevevegelsen isteden.

«Linene på flaggstengene utenfor rådhuset og biblioteket er i løpet av natten blitt kuttet. Klistremerker fra den Nordiske motstandsbevevegelsen er blitt satt opp», skriver Fredrikstad kommune på sine egne Facebook-sider.

Heiste fire flagg

Det var torsdag kommunen heiste tre pride-flagg foran rådhuset og ett flagg foran biblioteket for å markere toleranse, mangfold og inkludering.

Flaggene var en reaksjon på engasjementet som fulgte etter at Den nordiske motstandsbevegelse hadde søkt om å demonstrere i Fredrikstad 29. juli under parolen «Knus homolobbyen». Både denne søknaden og kommunens egen søknad ble, som FB tidligere har fortalt, avslått av politiet.

Brannvesenet på plass

Ifølge kommunens opplysninger på egen Facebook-side var brannvesenet raskt på plass og sørget for at flaggene kom på plass igjen. Varaordfører Kari Agerup (Ap) kan også fortelle at motstandsbevegelsens klistremerker foreløpig er tildekket. Hun opplyser at hærverket vil bli politianmeldt.

– Hva skal jeg si. Dette er rent hærverk og vil selvfølgelig bli politianmeldt. Ellers er det vel egentlig ikke mer å si om saken, annet enn at det er trist, sier hun.

Kommentarer til denne saken