Utbrente komfyrer på uteområder skaper ville spekulasjoner: – Ser helt grusomt ut!

LURER: Malin Landsem lurte på hvorfor det var en utbrent komfyr på togstasjonen mandag morgen.

LURER: Malin Landsem lurte på hvorfor det var en utbrent komfyr på togstasjonen mandag morgen. Foto:

Av og

Flere utbrente komfyrer har på mystisk vis dukket opp flere steder i distriktet. Det har skapt mange spekulasjoner på sosiale medier.

DEL

I helgen har flere sperret opp øynene ved synet av flere utbrente komfyrer som tilsynelatende har blitt hensatt på bussholdeplasser togstasjoner og andre steder i distriktet, skriver Moss Avis.

– Det ser jo helt grusomt ut. Den er helt utbrent, sier Malin Landsem mens hun venter på toget i Moss.

Fredriksstad Blad har mandag formiddag også fått innspill om at en utbrent komfyr også er hensatt ved Råde stasjon.

– Lurer jo på hvorfor den står der

Én av dem som har lagt merke til komfyren i Råde, er NSB-pressesjef Åge-Christoffer Lundeby, som selv tar toget til og fra Råde togstasjon. Han kunne mandag ikke si noe om hvorfor i alle dager det står en utbrent komfyr der.

– Jeg lurte jo på hva den gjorde der, men har ikke svar på gåten. Det er Bane Nor som eier stasjonen, sier Lundeby til Fredriksstad Blad.

På Moss jernbanestasjon står en av de utbrente komfyrene mellom to sitteplasser. Samtidig er den festet på plass med en solid vaier. Det får Landsem til å tenke at den er satt ut med klar hensikt.

– Det er det jeg tenker litt på. Men en komfyr som er utbrent på en togstasjon. Hva er greia med det? spør hun undrende.

Står ute flere steder

Det er ikke bare på jernbanestasjonen at det underlige synet har fanget oppmerksomheten til mossingene. Det står også en på bussholdeplassen ved Flemminghjørnet og Nesparken i Moss.

På Facebook har folk tatt bilder av komfyrer på Vestby stasjon, Sonsveien stasjon og butikken Joker Folkestad i Våler. Komfyrene har skapt ville spekulasjoner.

– Hva noen folk får seg til å gjøre, fantastisk.... skriver en med sarkasme over den tilsynelatende forsøplingen.

– Hva skjer? Moderne kunst? spør en annen.

– Virker som en protest, foreslår en tredje.

– Fortsettelse følger. Hvor dukker neste opp, skriver en med flere latter-emoji i teksten.

– Ikke spis/stek pizza når du kommer hjem etter fest, lyder en annen kommentar.

Den siste kommentaren er helt klart på sporet av årsaken. Kommunikasjonsansvarlig Kristin Paus i Bane Nor Eiendom henviser til Moss Interkommunale Brannvesen når hun får spørsmål om komfyrene.

Brannvesen-stunt

Det er nemlig brannvesenet som har satt ut komfyrene som del av en landsomfattende kampanje. Komfyrene har tydeligvis fungert klart etter hensikten; få folk til å spørre og gjøre seg tanker ved de utbrente komfyrene.

Komfyrvaktkampanjen har blitt arrangert årlig siden 2014 for å skape oppmerksomhet rundt risikoen for komfyrbrann og viktigheten av komfyrvakt som tiltak.

Antall komfyrbranner øker kraftig og er årsaken til mange branner.

Tore Fredriksen i Mosseregionens interkommunale brannvesen ville mandag overfor Fredriksstad Blad ikke si noe om årsaken til utplasseringen av de utbrente komfyrene og omfanget av utplasseringene, men opplyser at det kommer en forklaring senere i uken – og oppfordrer folk til å følge med.

Artikkeltags