Hvordan han kom seg ut av innhegningen er uvisst, men hesten løp fra hjemmet på Rådesletta i retning Fredrikstad ved seks-tiden onsdag morgen.

- Det var noen som så han løpe mot Karlshus, forteller Elisabeth Haug Weel, som håper at publikum kan bidra til at Pondus kommer hjem igen i god behold.

Senere ble han sett på Råde Mølle, et par kilometer fra der han bor.

- Han var der i tre timer, og gikk rundt. Folk stoppet og tok bilde av han, men det var ingen som tenkte på å ringe politiet, forteller hun.

Bursdag

Politiet fikk melding fra eieren om den forsvunne hesten allerede klokken halv ni, men hun har så langt ikke fått beskjed om at noen har meldt fra om hesten til dem.

- Vi har delt meldingen på flere facebooksider, og har fått mange henvendelser fra folk som vil hjelpe, men ingen positiv tilbakemelding på at han er funnet.

Dersom noen ser den lille ponnien, ber hun dem ta kontakt på telefonnummer 92433307.

- Ring uansett om det er midt på natta, da må jeg bare kjøre av gårde.

Hesten har ikke grime. Det er en tolv år gammel hingst av typen mini shetland; en blanding av Shetlandsponni og Falabella. 

Det er datteren som eier den.

- Hun blir tretten år i dag, og det er veldig trist om hun mister ponnien sin på tenåringsdagen, sier Weel.

Hesten er chippet. Den har aldri vært borte på denne måten før.

- Han kom seg ut av gjerdet en gang i sommer, men da fant vi han med en gang. Det var noen hopper oppe i skogen, så han hadde kommet opp til dem.