Ga bort nesten hele partikassa – så meldte politikerne seg ut av Frp

Kollektiv utmeldelse: Odd-Roger Duun, Ivar Øvrevaage, Kjersti Bakker, Arild Norum, Terje Lerstein, Merethe Ekeberg, Fredrikke Stensrød og Stine Stensrød melder seg ut av Frp som en reaksjon på partiets oppfølging av varslene mot stortingsrepresentant Ulf Leirstein. Reidun Isebakke og Stephan Bergmann Johansen melder seg også ut, men var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Kollektiv utmeldelse: Odd-Roger Duun, Ivar Øvrevaage, Kjersti Bakker, Arild Norum, Terje Lerstein, Merethe Ekeberg, Fredrikke Stensrød og Stine Stensrød melder seg ut av Frp som en reaksjon på partiets oppfølging av varslene mot stortingsrepresentant Ulf Leirstein. Reidun Isebakke og Stephan Bergmann Johansen melder seg også ut, men var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Medlemmene i Råde Frp ga bort nesten alle lokallagets penger til veldedige formål. Så melde de seg ut av partiet.

DEL

Det er Dagbladet som avslører hva som skjedde i tiden før Frp-medlemmene meldte seg ut av partiet og inn i Høyre søndag kveld.

De ti kommunestyremedlemmene forklarte tidligere i uken at de hadde fått nok av ukulturen og håndteringen rundt Leirstein-sakene, og at de valgte å melde seg ut av hensyn til ungdommene.

Les hele saken om utmeldingen her!

Ga bort 50.000

Nå viser det seg altså at styret i Råde Frp vedtok kort tid før utmeldingen å donere pengegaver til en samlet verdi på 50.000 kroner til en rekke lag og foreninger i Råde.

«Dette gjennomføres umiddelbart», står det å lese i møtereferatet som Dagbladet omtaler.

Helge André Njåstad mener pengegavene er gitt for å skade partiet.

– Det fremstår som svært rart å dele ut 50.000 på samme møte som man melder seg ut. Jeg tror alle ser at dette handler om å skade partiet ved å tømme kassen, skriver Helge André Njåstad, leder av Frps organisasjonsutvalg i en sms til Dagbladet.

Kassa til lokallaget skal nå være tom, ifølge Njåstad.

– Det er bare de som er i styret og kommunestyregruppa som har meldt seg ut, så det er jo fortsatt medlemmer igjen i partiet. Dette er penger som ellers ville gått til reetablering av Råde Frp, sier Njåstad.

– Fortsatt penger igjen

Varaordfører i Råde og en av medlemmene som nå har meldt seg ut av Frp, Fredrikke Stensrød, meddeler f-b.no fredag at partikassen IKKE er tom, uten å gå inn på detaljer rundt beløp eller liknende.

Stensrød ønsket ikke å kommentere saken overfor Dagbladet. Hun sa imidlertid følgende til Fredriksstad Blad tidligere denne uken:

– Det er ikke med lett hjerte at vi tar denne avgjørelsen. Vi har hatt mange møter og diskutert situasjonen mye. Men nok er nok. Vi kan ikke være medlemmer i partiet lenger, vi kan ikke stå inne for det.

Det er kommunestyrerepresentantene Kjersti Bakker, Merethe Ekeberg, Ivar Øvrevaage, Stine Stensrød og Odd-Roger Duun (vara), samt Arild Norum, Reidun Isebakke, Terje Lerstein og Stephan Bergmann Johansen og Frederikke Stensrød som har meldt seg ut av partiet.

De ti Frp-politikerne peker på sakene med Ulf Leirstein; hvor han har sendtepost med porno til mindreårige i partiet og smser hvor han har foreslått trekantsex med en mindreårig.

De fremholdt tidligere denne uken at de kjenner til flere andre ungdommer som skal være utsatt for ubehageligheter i partiet.

– De våger ikke å stå frem og varsle. At vi nå melder oss ut, er et signal til ungdommer som er samfunnsengasjerte. Vi viser at vi står på deres side. Vi synes ikke behandlingen i partiet er grei, sa Stensrød til FB denne uken.

Artikkeltags