Skulle lære å bli pilot - måtte nødlande i kornåker i Råde

Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Et småfly fra flyskolen pilot.no fra Torp måtte onsdag kveld nødlande på et jorde ved Råde kirke. Flyet skal ha hatt en flyelev og en pilot ombord.

DEL

(Moss Avis) Moss interkommunale brannvesen rykket ut for å bistå småflyet, en Diamond DA40 NG, som meldte om nødlandingen ved 19:30-tiden. 

– Det skal være snakk om et småfly. Og etter det vi vet, så har alle som var ombord, kommet seg ut, sier vakthavende hos Brann Øst til Moss Avis ved 19:30-tiden onsdag.

Innsatsleder Kopperud fra Østfoldpolitiet sier til Moss Avis at det er snakk om en nødlanding etter boka.

– Flyet skal ha vært på vei fra Torp til Karlstad, men fikk problemer undeveis og måtte nødlande i en åker. Det har gått bra, for ingen er skadet, sier Kopperud.

Motorstopp

Det var motorstopp som gjorde at flyet fra flyskolen Pilot Flight Academy måtte nødlande, opplyser daglig leder for flyskolen.

– Jeg er uhyre glad for at det høres ut som nødlandingen gikk etter boka. Simulert nødlanding er noe elevene våre øver på, men vi håper jo de aldri skal trenge å praktisere det i virkeligheten, sier daglig leder Frode Granlund.

– De ble fraktet til en rutinemessig undersøkelse ved legevakten. Etter en god natts søvn, kommer de hit hvor vi har en håndtering. De har blitt tatt vare på best mulig måte så langt, forteller Granlund torsdag formiddag.

Flyskolen har satt krisestab og hatt infomøter med ansatte og studenter som følge av hendelsen. De vil gi tilbud om profesjonell assistanse ved behov, opplyser Granlund.

– Vi har drevet denne flyskolen i 10 år, men dette er faktisk første gang ett av våre fly har måttet nødlande, sa Granlund onsdag kveld. Dagen derpå legger han til:

– Dette flyet var mellom et og to år gammelt. Alt av teknisk vedlikehold har blitt utført som det skal. Så vil det selvfølgelig bli gjort en gransking med flyprodusent og havarikommisjonen.

Havarikommisjonen jobber nå med å undersøke hendelsen.

Artikkeltags