Dette er Rådes desidert dyreste bolig - og prisene øker

På pristoppen: Denne eneboligen har en prisantydning på elleve millioner kroner. Bare 13 andre boliger i hele fylket koster mer akkurat nå.

På pristoppen: Denne eneboligen har en prisantydning på elleve millioner kroner. Bare 13 andre boliger i hele fylket koster mer akkurat nå. Foto:

Rådes dyreste bolig koster elleve millioner, noe som er dobbelt så mye som nummer to på listen. Kommunens boligpriser har økt de siste fem årene.

DEL

Huset, som ligger på Missingmyr, har en prisantydning på elleve millioner kroner.

Det er 405 kvadaratmeter stort (p-rom) og har blant annet fem soverom.

– Dette er nok en av de dyreste boligene som har vært på markedet i Råde, konstaterer fremholder megler Heine Kristoffer Aas i Eiendomsmegler1.

– Den er noe utenom det vanlige, både når det gjelder standard og areal. Boligen er jo veldig stor, og det er lagt ned mye ekstra i kvalitetsmaterialer.

Stabilt marked

Det er nå 17 boliger til salgs i Råde kommune på finn.no. Ni av dem er leiligheter som selges i nye Karlshus park som er under oppføring.

Den nest dyreste boligen i kommunen er nettopp en leilighet i dette komplekset. Leiligheten er på 100 kvadratmeter og koster 5,5 millioner, altså halvparten av Missingmyr-huset.

Ser man bort fra boenhetene i de nye blokkene, har potensielle boligkjøpere bare åtte boliger å velge i.

– Det er et mindre marked enn i Fredrikstad, men vi ser at Råde er attraktivt, sier megler Aas.

– I fjor gikk boligene i snitt litt over prisantydning. De som flytter hit, er en god blanding av mennesker som har tilhørighet til kommunen og en del utenfra som ser at det er gode pendlermuligheter.

34 prosent opp

Ifølge Aas er foreløpig ikke boligmarkedet i Råde blitt spesielt påvirket av at sykehuset flyttet til Kalnes. Men han tror det vil ha betydning over tid.

– Man flytter ikke til et nytt sted over natten fordi det bygges et nytt sykehus. Vi ser imidlertid en positiv trend. Boligmarkedet i Råde er stabilt og godt. I fjor ble det solgt litt over 100 bruktboliger i kommunen, forteller Heine Kristoffer Aas.

 

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at kvadratmeterprisen for eneboliger i Råde var 17.463 kroner i 2013. I fjor var den steget til 23.415.

Det er en økning på 34 prosent på fem år. I Fredrikstad økte kvadratmeterprisen med 37 prosent i samme periode, fra 18.470 til 25.386 kroner.

Venter 450 nye boliger

Som Fredriksstad Blad har omtalt flere ganger, er det planer om et stort boligprosjekt i Strømnesåsen i Råde. Her skal det totalt komme 450 boenheter i to byggetrinn.

Prosjektet vil føre til ytterligere hopp i kvadratmeterprisen, ettersom boligene er både mange og nye. Råde-ordfører René Rafshol gleder seg til feltet er ferdigbygd, han er ikke bekymret for økte boligpriser.

– I Karlshus park er jo to tredjedeler solgt allerede, og der er det høye priser. Det viser at betalingsevnen er høy. Og folk flytter jo til Råde selv om vi ikke har byggeprosjekter klare ennå; vi har god befolkningsvekst, sier Rafshol.

Han fastslår at Råde er et attraktivt sted å bosette seg.

Nye skoler lokker

– Man kan leve landlig, samtidig som veien til større byer er kort. Vi har et klart definert sentrum som brukes av mange. Næringslivet etablerer seg her, påpeker ordføreren.

Han trekker også frem at kommunen antageligvis har landets nyeste skolepark, med ny Spetalen skole og utbygging og renovering av Karlshus skole. Ungdomsskolen er også forholdsvis ny, den ble bygd for rundt 15 år siden.

– Det gjør at enda flere barnefamilier vil flytte hit, tror Rafshold.

Råde hadde 7.541 innbyggere ved 3. kvartal i 2018. Aldersgruppen 45-49 er størst. Nettoflyttingen var 64 personer i 2017 (antall som har flyttet til minus dem som har flyttet ut).

Artikkeltags