Cato og Kjell imponerte ministeren: – De har en helt spesiell stolthet for det de gjør

FANT TONEN: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen slo av en prat med Quality-ansatte Kjell Riise og Cato Larsen. Ministeren lot seg imponere av deres suksesshistorier.

FANT TONEN: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen slo av en prat med Quality-ansatte Kjell Riise og Cato Larsen. Ministeren lot seg imponere av deres suksesshistorier. Foto:

Suksesshistoriene til Cato Larsen og de andre Quality-ansatte gjorde inntrykk på næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Fredrikstad-hotellet har gitt mennesker nye muligheter – og samtidig tjent gode penger.

DEL

– Å være uten arbeid går greit i noen uker. Da får man gjort alt man ikke har hatt tid til tidligere. Men så går du fort lei. Når du har vasket huset fire ganger på én uke vil du gjerne ut i arbeid, sier Cato Larsen.

Etter et års tid utenfor arbeidslivet fikk han en mulighet til å starte på nytt på Quality i Fredrikstad. Der stortrivdes han fra første dag, og nå takker han ja til alle vakter.

– Det er et veldig godt miljø her, og man føler seg verdifull, sier Cato.

Føler seg hjemme

Han får støtte av kollega Kjell Riise.

– Etter en lang karrière i bransjen var jeg i ferd med å omskolere meg. Men det var noe helt annet å komme inn dørene her. Jeg følte meg hjemme med en gang, forteller han.

Cato og Kjell er to av mange som har fått en ny sjanse takket være samarbeidet mellom NAV og Quality, og hotellkjedens policy om å våge å ansette folk med hull i CV-en. I Fredrikstad har direktør Sabina Widenqvist og hennes stab hatt stor suksess de siste årene. I tillegg til å lykkes med rekrutteringen har hotellet også snudd minus til solid pluss.

– Folk som har stått uten arbeid og vet hva det innebærer har en veldig sterk motivasjon. De setter virkelig pris på jobben sin. Jeg opplever at våre ansatte har en stolthet til hotellet. Det merker gjestene, sier hotelldirektøren.

SUKSESS: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen sammen med Cato Larsen, André Ness, Kjell Riise, Sabina Widenqvist og Knut Thomas Rustad fra Quality i Fredrikstad.

SUKSESS: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen sammen med Cato Larsen, André Ness, Kjell Riise, Sabina Widenqvist og Knut Thomas Rustad fra Quality i Fredrikstad. Foto:

 

Personlighet viktigst

Sabina forteller at det første hun gjør under et ansettelsesintervju er å snu CV-en.

– Så spør jeg hva drømmejobben er. Det er mye lettere å danne seg et inntrykk av søkeren gjennom en samtale enn hvis man går skjematisk gjennom CV-en. Så lenge man har personlighet kan alt det andre læres, mener hun.

Imponert minister

Torsdag tok næringsminister Torbjørn Røe Isaksen turen fra hovedstaden for å høre suksesshistorien fra direktøren og de ansatte. Ministeren lyttet interessert til både Sabina og hennes medarbeidere, og ba servitørene slutte å skjenke kaffe og heller sette seg ned rundt bordet.

– Jeg er imponert. At de både har klart å snu resultatene fra minus til pluss og samtidig kunnet gi såpass mange en ny sjanse er veldig gledelig. Quality er et godt eksempel på en bedrift som tar litt ekstra ansvar og som passer veldig godt inn i arbeidet med regjeringens inkluderingsdugnad, sier Røe Isaksen.

Stolt direktør

Sabina Widenqvist satte pris på besøket fra ministeren.

– Jeg er stolt over at han tok turen til Fredrikstad for å snakke med oss, og føler at vi fikk frem budskapet vårt. Dette med å gi folk med hull i CV-en en sjanse er jo noe vi brenner for. Vi driver ikke med det for å få oppmerksomhet, men fordi vi synes det er riktig, sier hotelldirektøren.

MULIGHETER: Gunhild Rosnes informerte næringsminsteren om det spennende Café Hanco-prosjektet. Dette er en opplæringsarena der unge får en ny mulighet til å finne ut av hva de er gode til.

MULIGHETER: Gunhild Rosnes informerte næringsminsteren om det spennende Café Hanco-prosjektet. Dette er en opplæringsarena der unge får en ny mulighet til å finne ut av hva de er gode til. Foto:

Artikkeltags