11 prosent av den norske befolkningen har mistet noe verdifullt i 2017. Det betyr at 600.000 nordmenn savner en gjenstand de er glad i.

Det viser en undersøkelse gjennomført av Norstat for Tile. Der kommer det også fram at det er de yngste som oftest mister noe. 1 av 5 nordmenn under 30 år har nemlig rotet bort en verdifull gjenstand i 2017.

– Det er faktisk tre ganger så mange unge som har mistet noe i løpet av det siste året sammenliknet med dem over 50 år. Dette kan selvsagt skyldes flere ting: De unge har kanskje flere duppedingser med seg, og de oppholder seg kanskje mer på steder som i kollektivtrafikken, på utesteder eller på steder hvor de er sammen med flere folk, uttaler Peter Groom i Tile.

– At 20 prosent under 30 år har mistet noe i år høres kanskje ikke så mye ut, men det er snakk om verdifulle gjenstander. Noen ting, som mobiltelefon, PC eller en veske vil kanskje ha stor materiell verdi, mens andre gjenstander vil ha en sentimental verdi. For nordmenn med god råd og solide forsikringer er trolig den sentimentale verdien viktigst, mener Peter Groom.

Undersøkelsen ble gjennomført i både Norge og Sverige, og alderstrenden er den samme blant våre naboer i øst. Totalt sett viser tallene at omtrent 11 prosent av den norske befolkningen har mistet noen verdifullt i løpet av 2017.

(ANB)