Selskapet jobber i disse dager med å utvikle produktet og få det godkjent, men har allerede blitt lagt merke til. De er sammen med fem andre kandidater nominert til årets teknoligobragd av Teknisk Ukeblad. Vinneren skal kåres 19. oktober, og sammenlagtsummen fra stemmer på Teknisk Ukeblad sin avstemning på nett og en vurderingen fra en fagjury vil gi resultatet.

– Vi er veldig fornøyde med å være nominerte, og håper Fredrikstad-folk vil bidra å stemme på oss, sier styreleder i Prediktor, Espen Krogh.

Enormt marked

– Vi har kommet langt i arbeidet og har fått klinisk bevist at det fungerer. Vi har som mål å få produktet godkjent i løpet av neste og har stor tro på produktet, sier Krogh.

Markedet for produktet er potensielt. Diabetikere er avhengig av å måle blodverdi, mens også blant annet idrettsutøvere har nytte av å måle blodverdi, nå kan de få muligheten til dette uten å stikke seg i fingeren.

Måleren til Prediktor sitter rundt håndleddet som en klokke og måler kontinuerlig blodsukker og andre blodverdier.

– Kan bety mye for regionen

Styreleder Krogh forteller at de først etter at de først etter en godkjennelse for at de kan selge produktet vil jobbe med å få det på markedet, men at han har stor tro på at det vil bli en suksess.

– Dette er noe som kan bety mye for regionen, vi ønsker å beholde alt her på Øra, også produksjon, forteller han.

Hjerneslag opphavet til ideen

Det var Steinar Sælid fra Kråkerøy som kom opp med ideen til instrumentet. Mens Sælid lå innlagt med hjerneslag klekket han ut ideen om det som skulle være et banebrytende instrument for å måle blodsukkeret – uten at pasienten må stikkes i fingeren.

Det er tre år siden ideen kom, og Prediktor rykker stadig nærmere å kunne lansere det revolusjonerende produktet som de foreløpig er alene i verden om.