Populært å speide

Alltid beredtBenedikte Sørensen Hertzenberg, Nora Løvdahl Gamnes, Cathrine Onstad, Vilde Geirsdatter Løvdahl og Caroline Hererra. Foto Joachim Larsen

Alltid beredtBenedikte Sørensen Hertzenberg, Nora Løvdahl Gamnes, Cathrine Onstad, Vilde Geirsdatter Løvdahl og Caroline Hererra. Foto Joachim Larsen

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

– Det at vi har klart å modernisere oss og gi utfordringer til alle alders- nivåer er nøkkelen til økningen av speidere i Fredrikstad, tror Kretsleder Erik Bodahl-Johansen.

DEL

Søndag var han en av de ansvarlige for gjennomføringen av den årlige Kretsbannerkonkurransen som fant sted i Gamlebyen. Omkring 200 speidere mellom 7 og 17 år hadde møtt opp for å konkurrere i blant annet pioneer,
spikking og tenning av bål. Speideren feirer 100 år i år, og Bodahl-Johansen mener speiding er minst like attraktivt som før.
– Vi har hatt en økning i rekrutteringen de siste to årene som forteller oss at kvaliteten på våre aktiviteter, og det at vi vektlegger ansvarsbevissthet blant de unge, er noe som verdsettes blant moderne familier, sier han.

Friluftsliv inn på markedet

– I dagens samfunn har det blitt en trend å være i skogen. Naturen blir sett på som noe sunt, og synet på speideren har også endret seg med denne holdningen, sier Bodahl- Johansen.
Det hører til speiderens historie at de unge gjerne forlater aktiviteten i midten av tenårene, grunnet at speiding ofte har blitt sett på som en «barnslig» aktivitet. Dette har vært en av 1. Fredrikstad Speidergruppes hovedoppgaver de seneste årene.
– Istedenfor å tilby de eldre spikking og tenning av bål, har vi også kommet med tilbud som rafting og klatring, slik at vi kan beholde speiderne lenger enn vi har gjort tidligere, sier Bodahl- Johansen.

Lærer mye

– Ved siden av at det er moro, er det veldig lærerikt, sier Caroline Hererra (11). Sammen med patruljemedlemmene Cathrine Onstad (11) og Benedikte Hertzenberg (11) har de siden klokken ni vandret rundt på forskjellige poster i Gamlebyen.
– Vi har satt opp telt, spikket kniver og vi har lært å tenne bål, sier Benedikte Hertzenberg.
De tre venninnene, som er relativt ferske speidere, bekrefter Bodahl-Johansens påstand om at interessen for speideren har økt.
– For å bli medlem i 1. Fredrikstad Speidergruppe måtte man stå på venteliste, så vi er veldig glade for at vi i dag kan kalle oss speidere og bedrive det speidere gjør, avslutter Hertzenberg.

Artikkeltags