Gå til sidens hovedinnhold

Vil refundere p-bøtene til beboere som betalte første uken i januar

Artikkelen er over 4 år gammel

Bøteleggingen 2. januar av beboere som ikke hadde fornyet årskortene for beboerparkering ennå, er tema i teknisk utvalg denne uken.

– Jeg er fast bestemt på at denne saken skal la seg løse, sier utvalgsleder Hans Ek (Sp).

Han melder at han har et flertall bak seg for å refundere bøtene som ble skrevet ut 2. januar til en rekke beboere som ikke hadde fornyet årskortene sine når teknisk utvalg møtes onsdag denne uken.

Skapte reaksjoner

Bøteleggingen førte til en rekke reaksjoner fra beboere som erklærte seg helt uvitende om at fristen for å betale i år gikk ut ved nyttår. Avgiften skulle vært betalt før nyttår ved oppmøte på Servicetorget på rådhuset.

Ek var tidlig ute med å kreve at bøtene måtte refunderes. Nå har altså levert en interpellasjon som skal opp i teknisk utvalg denne uken.

– Det har hele tiden vært meningen at beløpene skulle refunderes, men det kom opp en del problemer underveis fra rådmannen som jeg har vurdert nærmere – og nå går på igjen.

– Hva slags problemer?

Betalt første uken = refusjon

– Det var snakk om likebehandlingsproblemer. Men det greier vi å løse fint. Vi gjør det på den enkle måten at de som kjøpte parkeringskort den første uken etter nyttår, får refundert boten de fikk fordi de ikke kjøpte kortet tidsnok. De trenger bare å vise frem parkeringskortet, sier Ek.

I interpellasjonen viser han til at fristen for å kjøpe årskort i flere år har vært de første ukene på nyåret og at det ikke var sendt ut brev om nye frister til beboerne. At kommunen legger ut de informasjon om de nye reglene på kommunens hjemmeside, tilfredsstiller ikke formelle krav til å endre tidligere informasjon, mener Ek.

«Gått hus forbi»

«Endringen som kommunen har gjort ved å endre parkeringskortet fra å være kalenderbasert til å være gyldig fra kjøpsdato, har gått hus forbi for mange innbyggere. I tillegg til dette kan man spørre seg hva var hensikten ved at Parkeringsetaten dro over til Gamlebyen den første virkedag i 2017, klokken 08.05, i samlet aksjon, og startet bøtelegging av bileiere (68 stykker) som ikke hadde kjøpt gyldig parkeringskort i tide», skriver han i interpellasjonen, der han foreslår at refunderingen av p-bøtene dekkes over budsjett for Parkerings og transportetaten.

Ek har også tidligere tatt til orde for en betalingsløsning som gjør det mulig å betale summen med nettbank eller Vipps. I dag må man møte opp på Servicetorget på rådhuset.

– Vi kan ikke ha en gammeldags ordning hvor innbyggerne må møte opp på dagtid for å betale, sier Ek. 

Kommentarer til denne saken