Han seiler på Senterpartiets medvindsbølge

Førstekandidat: Ole André Myhrvold fra Trøgstad er nummer en på Østfold Senterpartis stortingsliste.

Førstekandidat: Ole André Myhrvold fra Trøgstad er nummer en på Østfold Senterpartis stortingsliste. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er 20 år siden Senterpartiet representerte Østfold på Stortinget. Til høsten kan Trøgstad-ordfører Ole André Myhrvold (39) ta plass.

DEL

For Senterpartiet er i skikkelig medvind for tiden. Flere meningsmålinger viser en doblet oppslutning sammenlignet med forrige stortingsvalg, da de fikk 5,5 prosent av stemmene.

På InFacts siste måling 21. mars får partiet hele 14,3 prosent oppslutning. Bare Ap og Høyre er større.

På andre barometre ligger Sp på rundt 10–11 prosent.

– Det er jeg selvfølgelig veldig glad for, sier Ole André Myhrvold (39).

Arbeid, vei og tog

Han er inne i sitt sjette år som ordfører i Trøgstad og er også Østfold Senterpartis førstekandidat til stortingsvalget i september.

Hvis resultatet blir slik målingene nå tyder på, kan Myhrvold bli den første senterpartipolitikeren fra fylket på Stortinget siden 1997.

– Jeg vil bidra til at Østfold får sin del av de statlige arbeidsplassene. Og sin fortjente del av vei- og jernbaneutbyggingen, fastslår 39-åringen i valgkampmodus.

– Vi er et pendlerfylke og porten inn til Norge. Vi har også mye viktig industri og næringsliv, noe som borger for at vi bør ha en stor andel av infrastruktursatsingen.

Ole André Myhrvold er tobarnsfar og selv født og oppvokst i Trøgstad. Som andre senterpartipolitikere fremholder han nærhet til folk som en av de viktigste politiske sakene.

– Motreaksjon

–Det pågår en storstilt sentralisering som vil gå utover tjenestetilbudet, og som på lengre sikt også vil gå utover folk, fremholder han og nevner regionreform, kommunereform, politireform og Nav-reform som eksempler.

– Senterpartiet har stor troverdighet når det gjelder det å bygge tjenester nært folk og trygghet i hverdagen. Vi er en motreaksjon til sentraliseringen.

«Levende liv i hele landet» er en annen hjertesak for Myhrvold, samt likeverdige tjenester i by og bygd.

– Det har stor verdi at vi bruker hele landet og hele Østfold, mener han, som i helgen deltar på Senterpartiets landsmøte i Trondhjem.

Matproduksjon

– Hvordan skal du fra Trøgstad klare å representere også innbyggerne i Fredrikstad på Stortinget?

– Det er ingen forskjell i hva folk i by og bygd er opptatt av. Trygghet i hverdagen, tjenester i nærheten og et vei- og jernbanesystem som fungerer, er det viktige, hevder Ole André Myhrvold.

– Før regnet man Sp som et parti for bøndene, er det fortsatt slik?

– Nei, vi har politikk for brede lag i befolkningen, svarer han kontant.

– Men vi er opptatt av mat, matproduksjon og jordvern. Forbrukerne er også opptatt av ren og trygg mat. Sp treffer tidsånden godt her, mener Myhrvold.

Artikkeltags