Sprengningsulykke på Vesterøy

Kiwi-butikken på Vesterøy fikk omfattende skader da den ble truffet av en stor sten i ettermiddag.

Kiwi-butikken på Vesterøy fikk omfattende skader da den ble truffet av en stor sten i ettermiddag. Foto:

Av og
Artikkelen er over 2 år gammel

Kiwi-butikken på Vesterøy har fått skader etter sprenging i området.

DEL

I forbindelse med utvidelsen av en parkeringsplass på Vesterøy ble det i dag utført sprengningsarbeid i området. Det førte til at Kiwi-butikken som ligger rett nedenfor der arbeidet pågår fikk omfattende skader.

Operasjonsleder Villy Meier fortalte at politiet fikk melding om at en stor sten hadde truffet butikken, og det derfor ble sendt en politibil og en ambulanse til stedet. De fikk ikke melding om personskader.

Store skader

FBs journalist John Johansen var raskt på stedet, og fortalte at én stor sten hadde sklidd inn i veggen.

– Stenen kom ikke flygende gjennom lufta, men skal ha sklidd mot butikken etter at det hadde smelt. Den var flere tonn tung. Det var satt opp sikring i form av luftputer, men det har ikke vært nok, forteller han.

– Hele sideveggen i frukt- og grøntavdelingen er smadret. Politiet er på stedet, og en representant fra Østfold Takst og Bygg er blitt tilkalt av Norgesgruppen for å se på skadene.

To sprengninger om dagen

Sprengningen ble gjort i forbindelse med utvidelse av parkeringsplassen ved butikken. Slike sprengninger gjøres to ganger om dagen. Politiet på stedet fortalte FBs journalist at alt ble gjort etter boka, men at det denne gangen gikk galt.

– Politiet forteller at trafikken forbi området ble stoppet før sprengningen, og at folk ble fjernet fra parkeringsplassen. I tillegg ble alle kunder og ansatte bedt om å gå bakerst i butikken. Denne rutinen gjøres to gangen om dagen, forteller Johansen.

Han legger til at ingen ble skadd, men at noen av dem som befant seg inne i Kiwi-butikken fikk seg et lite sjokk da veggen kom inn i butikken.

Holder åpent

Butikksjef Bente Buskoven forteller til FB at butikken vil fortsette å holde åpent resten av dagen.

– Det vil bli satt i gang arbeid med å sikre skadene, sier hun.

Like før klokken fire forteller politiet at de har vært på stedet og foretatt undersøkelser. De melder også at personell fra Hvaler kommune er på stedet for å vurdere skadene.

Sprengingen skjedde i forbindelse med utvidelsen av parkeringsplassen ved siden av butikken. Selve sprengningen skal ha gått bra, men en løs sten på flere tonn skal ha løsnet og sklidd ned på butikken.

Sprengingen skjedde i forbindelse med utvidelsen av parkeringsplassen ved siden av butikken. Selve sprengningen skal ha gått bra, men en løs sten på flere tonn skal ha løsnet og sklidd ned på butikken. Foto:

Artikkeltags