Mann mistenkt for ran i Brochs gate

Ran: I Brochs gate skal det ha skjedd ett ran på fredag. En mistenkt mann er varetektsfengslet, en annen er på frifot. Foto: Marianne Holøien

Ran: I Brochs gate skal det ha skjedd ett ran på fredag. En mistenkt mann er varetektsfengslet, en annen er på frifot. Foto: Marianne Holøien

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

En mann i 30-årene ble mandag varetektsfengslet – siktet for et ran i Brochs gate 18. desember.

DEL

Politiet er ytterst sparsomme med opplysninger om hva de mener skal ha skjedd.

— Det er noen tråder vi må få klarhet i før vi går ut med flere opplysninger, sier fungerende krimsjef Frode Thøring, som ikke vil gi flere opplysninger enn at det dreier seg om en hendelse i Brochs gate 18. desember. 

Medsiktet på frifot

Ut fra kjennelsen da mannen ble varetektsfengslet mandag denne uken, fremgår det imidlertid at ytterligere en mann er siktet for det samme ranet. Denne mannen er fremdeles på frifot.

Der fremgår det også at den fornærmede i saken har forklart seg detaljert om den siktede mannens rolle i ranet. I kjennelsen fremgår det også at denne mannen skal ha blitt fraranet et pengebeløp, og forklart seg om beløpet og valøren på sedlene han ble fraranet i retten.  Disse opplysningene stemmer, ifølge kjennelsen, med hva politiet fant da de ransaket den siktede mannen.

Bekymret for hunden sin

Fengslingsmøtet endte med at den siktede mannen ble varetektsfengslet i inntil to uker. 

I fengslingsmøtet ga mannen uttrykk for at han er redd rusbehandlingen han gjennomgår skal glippe dersom han ble fengslet. Han var også bekymret for hunden sin, som han forklarte at han ikke vet hvor er. Men retten mener at faren for bevisforspillelse er for stor til å vurdere andre alternativer enn varetekt.

Ikke minst pekte retten på den andre mistenkte mannen som fremdeles er på frifot – noe som ifølge retten gir fare for at de to kan samkjøre sine forklaringer og dermed forspille bevis. «Hensynet til siktedes pågående rusbehandling må derfor vike for en periode», heter det i kjennelsen.

Artikkeltags