Politiet om natten: – Er du voksen nok til å gå på byen må du også oppføre deg som folk

Artikkelen er over 3 år gammel

Det har mildt sagt vært en hektisk natt for politiet denne siste novemberhelgen. Flere ungdomsfester måtte stanses, folk måtte bortvises fra byen og ble stoppet kjørende med promille. Les deg gjennom natten her!

DEL

– Det har vært en del mer hektisk enn natt til lørdag, sier operasjonsleder Willy Meier i politiet.

Tidlig på kvelden måtte de ut til tre ulike fester i fylket for å stoppe moroa. Først like over midnatt gikk en fest over styr på Hafslundsøy i Sarpsborg, deretter i Solliveien i Halden og like etter en ungdomsfest på Tindlund, også det i Sarpsborg.

Kommer mange, mange flere

– Det som kjennetegner disse ungdomsfestene er at det gjerne er noen inviterte. Men så går festen på folkemunne og det kommer mange, mange flere enn de som er invitert. Da kan det være naboer, som mener festen har gått ut over sunn fornuft, eller den som arrangerer festen, som ringer oss og sier de trenger hjelp til å avslutte festen, forklarer Meier.

– Når vi kommer frem vurderer vi om vi må avslutte hele festen. Det gjør vi gjerne om det har gått helt over styr og det er mange beruset unge mennesker. Da kontakter vi også foreldrene om det er mindreårige, slik at de kan hentes. Ellers avslutter vi og ber folk gå hjem og legge seg, sier Meier.

Men ungdomsfester var langt fra det eneste politiet hadde å bryne seg på i natt. Mange var på byen, og mange ble sendt hjem.

– Min oppfordring er at folk må oppføre seg på byen. Er du voksen nok til å gå på byen må du også oppføre deg som folk, sier operasjonslederen. 

Fra hotell til fyllearrest

Like før midnatt ble en mann i 20-årene stanset kjørende på Rolvsøyveien i Fredrikstad. Han ble anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort, og politiet skriver på Twitter at han fremsto som ruset på noe annet enn alkohol. Derfor ble nødvendige prøver tatt.

På Quality hotell på Grålum fikk også i natt hotellet problemer med en av de besøkende. Politiet måtte like før midnatt rykke ut og en mann i 30-årene ble tatt med i fyllearresten på grunn av overstadig beruselse.

I Halden måtte politiet allerede ved midnatt bortvise første person fra et utested. En mann i 40-årene var kranglete. Like etter ble en mann i 20-årene bortvist fra Konges Brygge i samme by fordi han var for full og ikke hadde noen god oppførsel.

Knuste rute for å komme seg inn

I Fredrikstad måtte politiet like over klokken 01.00 ta med seg enn mann i 20-årene til fyllearresten. Han ville ikke gjøre som politiet ba ham om, og klarte også det kunststykket å gå løs på politibilen. Det ble han selvsagt anmeldt for.

En jevnaldrende mann i samme by slapp på samme tid fyllearresten, men ble bortvist fra sentrum fordi han var beruset og hadde en hissig oppførsel på Stortorvet.

Ikke langt bortenfor, utenfor et utested i Storgata i Fredrikstad, ble en mann i slutten av tenårene bortvist fra Fredrikstad etter å ha vist det politiet mener var utagerende oppførsel.

Så kom en liten «bomtur». Fredrikstad-politiet rykket ut til en adresse i Fagerliveien, hvor meldingen gikk på at noen hadde knust en rute. Men da politiet kom frem viste det seg at det var beboeren selv som måtte ty til denne metoden for å komme seg inn i sin egen leilighet.

Med fare for å virke gjentakene, ble nok en mann i slutten av tenårene bortvist fra sentrum i Fredrikstad etter at også han oppførte seg kranglete og var for beruset utenfor et utested i Storgata. Nå er klokka blitt halv to.

Menn i 20-årene

I Moss fikk noen som muligens lå og sov seg en overraskelse da en beruset ung jente sto på døra i Åvangen. Da politiet kom kunne jenta gjøre rede for seg, og politiet kjørte henne hjem.

Vi drar til Sarpsborg, hvor en mann i 20-årene like før klokken to kranglet med vaktene på to ulike utesteder, og det endte med at han ble bedt om å komme seg ut av sentrum.

Samme by, like etter, ble en mann i samme aldersgruppe også bedt om å forlate sentrum. Han var naturligvis beruset, og hadde gjentatte ganger, uten hell, prøvd å komme seg inn på flere utesteder.

En polsk statsborger uten førerkort blir nå stoppet på Hafslund i Sarpsborg. Han ble anmeldt for å kjøre ruset på noe annet enn alkohol, og prøver ble tatt.

I Fredrikstad ble en mann i 20-årene rundt halv tre på natten bortvist fra sentrum etter at han først ble kastet ut fra et utested. Han nektet, og kranglet, noe som førte til politiets innblanding.

I Moss ble en mann i begynnelsen av 30-årene tatt med til fyllearresten og anmeldt for ordensforstyrrelse på et av utestedene i byen.

Ble kjørt hjem i seng

Klokken nærmer seg nå tre på natten, og i Halden ble en mann i 30-årene anmeldt for kjøring påvirket av noe annet enn alkohol. Mannen hadde heller ikke førerkort.

I Rygge ble en mann i 20-årene tatt med til fyllearresten etter at han havnet i klammeri med en dørvakt. Og på samme tid blir en annen mann i 20-årene også tatt med til fyllearresten etter å ha vært aggressiv på en adresse i Sarpsborg.

Halv fire blir en bilfører i Sarpsborg anmeldt for kjøring med det politiet kaller lavpromille, mens de like etter fant en mann sovende i Haugeveien. Han ble vekket opp og kjørt hjem i senga.

Mens noen ble kjørt hjem i seng, lå andre våkne i Fredrikstad. Beboere i Nordre Kongsvei hadde fått nok, og politiet rykket ut for å stanse en fest rundt halv fem på morgenkvisten.

I Traraveien i samme by ble en kvinne i 20-årene stanset kjørende rundt klokka fem. Hun blåste til over lovlig verdi, og prøver ble tatt. Førerkort hadde hun heller ikke, og det hele ble anmeldt.

En mann i 20-årene ble halv seks stanset ved PUs ankomstsenter i Råde. Han ble anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand, da blåseprøvene viste 1,5 promille.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.