– De tre eller fire som politiet ønsker å avhøre kan ha vært i det aktuelle området i tiden før klokken 03:00 natt til søndag 25. november, sier krimsjefen.

Ikke status som mistenkte

– Betyr det at de er mistenkt for å ha utført gruppevoldtekten?

– Nei. De har ingen status ennå, verken som mistenkte eller vitner. Det er heller ikke sikkert at disse personene vet at politiet gjerne vil komme i kontakt med dem, men vi har opplysninger om at en slik gruppe menn i 20-årene kan ha vært sammen med 19-åringen som har anmeldt saken som voldtekt, sier Prestbakken.

 Les også: Åstedsgranskere leter etter voldtektsspor

Kom fra privat fest

Den 19 år gamle kvinnen har hevdet at hun ble voldtatt av en gruppe menn under gangbrua på Kråkerøysiden den aktuelle natten.

Hun skal ha kommet fra en privat fest da det påståtte overgrepet skjedde.

– Mennene vi vil komme i kontakt med og den private festen jenta kom fra har ingen sammenheng med hverandre, sier Ivar Prestbakken.

Mennene kan være fra et land i Midt-Østen

Utenlandsk utseende

– Hvordan ser de tre eller fire mennene ut, som politiet nå vil ha kontakt med?

– De er beskrevet som menn som kan være fra et land i Midt-Østen. Det er alt vi vet foreløpig. Hvis noen kjenner til menn i 20-årene som passer til denne beskrivelsen og som kan ha vært i området på det aktuelle tidspunket, vil politiet gjerne ha tips om dette, oppfordrer krimsjefen.

Analyser ikke klare

– Vi har nå avhørt en rekke personer i saken, sier krimsjefen, som hevder at det like vel fremdeles ikke foreligger mistanke mot konkrete personer.

Åstedsgranskere og etterforskere med hund har vært på det påståtte åstedet og sikret spor. Mandag i forrige uke var flere polititjenestemenn på stedet.

Prøver er sendt til analyse for flere dager siden.

– Vi har ennå ikke fått svar på disse prøvene, sier krimsjefen.

Her kan du selv se én av åstedsgranskerne på stedet