Massivt politioppbud på Veum mandag ettermiddag

Dette synet møter forbikjørende på Evenrødveien ved tidligere Evenrød skole mandag. En lang rekke utrykningskjøretøy er samlet i område i forbindelse med en stor øvelse.

Dette synet møter forbikjørende på Evenrødveien ved tidligere Evenrød skole mandag. En lang rekke utrykningskjøretøy er samlet i område i forbindelse med en stor øvelse. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Trafikanter på Evenrødveien har reagert på synet av et enormt politioppbud mandag ettermiddag.

DEL

Flere brannbiler er også observert i området ved tidligere Evenrød skole. Årsaken til at de mange utrykningskjøretøyene befinner seg i området, er en pågående øvelse hvor politiet er samlet for å trene på alvorlige og farlige hendelser.

Bruker klor

Slik Fredriksstad Blad har fortalt tidligere, vil politiet helt frem til 3. desember ha det tidligere sykehuset på Veum som utgangspunkt for en rekke øvelser.

Ifølge en pressemelding fra politiet, tror man ikke øvelsen vil resultere i ubehagelig støy for naboer, men folk må være forberedt på mye politiaktivitet i nabolaget de neste ukene.

I øvelsen vil det blant annet bli brukt ufarlige mengder med klor innendørs på Veum for å simulere gassforurensing.

– Grunnen til at vi bruker klor er at det er viktig for oss å trene på å operere i gassforurenset område. Når det gjelder treningen på Veum snakker vi imidlertid om så små konsentrasjoner at det er helt ufarlig. Om folk i området mot formodning merker klorlukt, er det altså ingen grunn til bekymring, sier Geir Strømnes ved taktisk seksjon i politiet.

– Best mulig rustet

Det er det såkalte PLIVO-konseptet, som betyr pågående, livstruende vold, som det skal øves på.

– Treningen er nødvendig for at nødetatene skal være best mulig rustet til å håndtere de mest alvorlige og krevende oppdragene, sier Strømnes.

Øvelsen vil i hovedsak skje innendørs, men det kan også bli noe aktivitet utendørs på det gamle sykehusområdet.

Artikkeltags