Derfor delte han i helgen ut melk til alle som kom på konsertene, i hans egen Café de Concert, på Tjuvholmen - et stenkast fra Aker Brygge i Oslo.

Melk på pub

Den tidligere Munch-ambassadøren, som plutselig ble sagt opp fra sitt engasjement i Munchs jubileumsår, som har en ekte Porsche som en del av sitt inventar i sin konsertcafé, og som lager kunsteriske performance-stunt med jevne mellomrom, er nå også blitt offisiell melkemann.

– Det har jeg alltid vært, forsvarer Fredrikstadkunsteren seg med.

Jeg drakk brystmelk til jeg var to år

– Jeg drakk brystmelk til jeg var to år, og jeg bestiller fremdeles «Milk on the Rocks» på pub, fordi jeg ikke drikker alkohol, sier han.

– Et PR-stunt eller et ekte engasjement?

–  Det er en del av den offentlige profil jeg vil ha. Jeg ønsker å stå for sunne verdier. Melk forbindes med barn, og jeg ble aldri voksen, forklarer han.

– Mange melkebarter på konserten?

– Ja, da. Både store og små fikk melk og melkebarter. Jeg liker å gi bort ting. Og jeg kommer til å gjenta melke-stuntet, lover han.

Blir snart supermann

Pianisten og komponisten fra Fredrikstad, som også holder utstillinger, og som på konsertcaféens hjemmesider kaller seg uvanlig komiker, er i ferd med å bli supermann på flere måter:

For det første har Fredrikstad-kunstneren Ida Abotnes malt Kolstad og hans assistent Kaja Koppang som superhelter, for det andre har internasjonal presse for alvor fått øynene opp for permormance-kunsten til Fredrikstadmannen.

En journalist fra Milano er nå på vei fra Italia til Norge for å bruke Kolstad som illustrasjon på hvordan Oslo utvikler seg til å bli Europas neste kunst-hovedstad.

Tidligere er han intervjuet av store magasiner som TIME Magazine, France5 i Frankrike og NRD i Tyskland.

Café også i USA

Abotnes skal forøvrig ha separatutstilling med superheltbilder av Kolstad på Café de Concert senere i sommer.

Neste år kan ellers Fredrikstad bli godt representert i USA.

Aksel Kolstad har nemlig planer om å åpne en Café de Concert også i New York til neste år. I den forbindelse vil Ida Abotnes vise en rekke av sine bilder også der borte.

Se video: Å stikke innom hans café på Tjuvholmen, kan bety å få smakebiter fra klassiske verker. Her serverer Aksel Kolstad en liten musikalsk hilsen fra Mozart.