Politiet opplyser at den antatte gjerningspersonen drepte en politibetjent og såret en annen, før han selv ble skutt og drept. Alt tyder så langt på at gjerningsmannen handlet alene, ifølge nyhetsbyrået AP.

Reuters meldte tidligere torsdag at den sårede politibetjenten var bekreftet død. Det tilbakeviser innenriksdepartementets talsmann, Pierre Henry Brandet, skriver Le Parisien. Ytterligere en person skal være såret.

Brandet, sier at en mann gikk ut av en bil, før han så åpnet ild med et automatvåpen mot en parkert politibil, skriver Le Figaro. Politiet betegner foreløpig hendelsen som en «mulig terrorhandling».

Brandet sier angrepet virket målrettet mot politiet, og han bekrefter at den antatte gjerningsmannen er drept. Brandet opplyser videre at politiet har sikret området i samarbeid med hæren.

– Identiteten til den antatte gjerningsmannen er ennå ikke bekreftet. Vi kan ikke utelukke at det var en eller flere medhjelpere som hjalp til, eller deltok på en eller annen måte i dette angrepet, sier Brandet og legger til at det er ikke registrert andre lignende hendelser i Paris torsdag kveld.

– Holdt vakt

Hendelsen fant sted mellom metrostoppene Franklin-Roosevelt og Georges V på Champs-Élysées.

Talskvinne Johanna Primevert ved politiet i Paris opplyser til nyhetsbyrået AP at politibetjentene holdt vakt ved metroen. Franklin-Roosevelt-stoppet er stengt av sikkerhetshensyn, skriver Le Figaro.

En politikilde sier til BFMTV at de holder alle muligheter åpne i etterforskningen. Hendelsen fant sted i øvre del av den i underkant av to kilometer lange paradegata i den franske hovedstaden.

CNN siterer politiet i Paris på Twitter og melder at Champs-Élysées er stengt. Politiet oppfordrer folk til å holde seg unna området. Det meldes om et stort politioppbud på stedet, og et helikopter er observert over området.

Presidentvalget

Frankrikes president François Hollande har innkalt til krisemøte etter at to politibetjenter ble skutt og drept på Champs-Élysées i Paris. Antiterroravdelingen av den franske påtalemyndigheten opplyser at de har innledet en etterforskning av hendelsen.

Angrepet torsdag kveld fant sted tre dager før den første valgomgangen i det franske presidentvalget. Flere av presidentkandidatene har uttrykt sin medfølelse på Twitter sent torsdag kveld.

– Vi hyller sikkerhetsstyrkene som gir sine liv for å forsvare våre, skriver Den konservative presidentkandidaten François Fillon på Twitter.

Det franske sosialistpartiets presidentkandidat Benôit Hamon gir sin fulle støtte til politiet i kampen mot terror.

– Mine tanker går til den drepte politimannen, og til hans sårede kollegaer. Full støtte til politiet i kampen mot terror, skriver Hamon på Twitter.

Trump kondolerer

USAs president Donald Trump sier angrepet i Paris ser ut til å være et terrorangrep.

– Hva kan man si? Det tar bare aldri slutt. Vi må være sterke og vi må være årvåkne, sier Trump, og kondolerer overfor Frankrike.

Også Italias statsminister Paolo Gentiloni har sendt sine kondolanser.

Frankrike er fortsatt i unntakstilstand etter en rekke terrorangrep.

Norsk par få meter fra skyteepisoden

Norske Bjørn Christian Nørbech og kona Oddbjørg var bare få meter unna skyteepisoden på Paris' paradegate torsdag kveld.

Det norske paret var foran Triumfbuen da skytingen brøt ut, skriver VG.

– Det skjedde 50 til 100 meter foran oss. Vi trodde først det var kinaputter eller fyrverkeri, men så hørte vi en runde med skudd og folk begynte å løpe og skrike. Vi løp inn i en sidegate og inn på det første hotellet vi fant, sier Nørbech til avisa.

De oppholdt seg torsdag kveld på hotellet der de bor til de får beskjed om at det er trygt å gå ut.