Vannkaos på Vesterøy

I denne skjermdumpen fra videoen Adolfsen tok fra stedet, kan man se en bil prøve lykken gjennom vannmassen.

I denne skjermdumpen fra videoen Adolfsen tok fra stedet, kan man se en bil prøve lykken gjennom vannmassen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tapte bilskilt, døde motorer og våte lår, i går var det oversvømmelse flere steder i Fredrikstad.

DEL

I går varslet politiet om mye vann i veibanen flere steder i området. En som fikk merke dette var Sunniva Adolfsen.

Hun fikk oppleve store mengder vann ved Bratte Bakke på fylkesvei 108 på Vesterøy på vei hjem.

– Jeg hadde på gummistøvler og søppelsekker inni støvlene. Vannet nådde meg langt opp på låret. Jeg er 163cm så vannet var rimelig høyt, forteller Adolfsen.

Vannmengden skyldes den store mengden nedbør som kom i løpet av det forrige døgnet, i tillegg til at snøen smelter fort.

Ødelagte motorer

Vesterøybeboeren kan melde om at flere biler måtte stoppe og vente på at vannet skulle trekke seg tilbake. Mange biler kom i høy fart og deiset rett uti.

– Man så nesten ikke vannet før man var uti det, så det var en del biler som kjørte rett ut i vannet. En venninne av meg så en stor bil prøve seg gjennom, men den kubbet, det så nesten ut som et motorhavari, sier Adolfsen, som også forteller at det ville vært dumt å prøve seg med elbil gjennom vannet.

I en video hun har delt med Fredriksstad Blad er det flere biler som prøver lykken. En av dem er en liten og mørk bil som kommer seg gjennom, noe som resulterer i en vond lyd fra motoren.

– Oi, den ødela noe i motoren, det hørte jeg, kommer det fra videoen.

Se video fra stedet her

Bilskilt på svømmetur

Et annet problem med vannmengden var at flere opplevde å miste bilskiltene sine i vannet da dristet seg over. Sunniva Adolfsen var en av dem.

– Det var mange som kom opp fra vannet uten skiltene sine. Vi sto og lette rundt i vannet en god stund uten å finne det jeg mistet, sier hun.

I dag tidlig på vei til jobb hadde vannet trukket seg tilbake, og hun opplyser om at det lå mange bilskilt spredt rundt på stedet da hun kjørte forbi.

– Jeg tok med meg en neve, men ingen av dem var mine, så nå har jeg brukt dagen på å kontakte eierne, forteller Adolfsen.

Artikkeltags