Fortsatt problemer på Østfoldbanen – Bane Nor finner ikke feilen

Av

På grunn av signalproblemer mellom Oslo S og Nordstrand blir innsatstogene inntil videre innstilt. Situasjonen er ikke endret tirsdag morgen.

DEL

(Østlandets Blad) ØSTFOLDBANEN: Bane NOR melder på sine nettsider at det fortsatt er færre spor i bruk på grunn av signalproblemer mellom Oslo S og Nordstrand. Denne feilen ble først meldt på torsdag.

– Vi har helgen på oss for å finne og rette feilen, sa Bane Nors pressevakt til ØB fredag ettermiddag.

Tirsdag morgen melder Bane Nor på sine nettsider at feilen fortsatt vedvarer, og at det kommer en ny oppdatering onsdag morgen.

Feilen var fortsatt ikke funnet, og dermed heller ikke rettet.

Mandag var innsatstogene innstilt.

– Det blir samme driftsopplegg i morgen som det har vært siden problemene startet, det betyr at innsatstogene blir innstilt, sa pressevakt i Vy, Nina Schage til ØB mandag morgen.

Mandag ettermiddag er situasjonen uforandret.

– Hvis ikke feilen blir utbedret, fortsetter vi med samme type opplegg og innstiller innsatstogene, sier hun mandag ettermiddag, og henviser til Bane Nor for oppdateringer rundt selve utbedringene.

Vy setter fortsatt ikke opp alternativ transport, men henviser de reisende til neste tog.

– Vi håper selvfølgelig at infrastrukturen fungerer så raskt som mulig, sier hun.

De reisende blir informert om situasjonen både i Vy-appen og på tavlene på stasjonene.

– Vi har ikke fått meldinger om at informasjonen ikke når frem til de reisende, sier hun.

Hun har ikke full oversikt over hvordan situasjonen er på togene mandag ettermiddag.

– Men jeg regner med at togene er fullere enn normalt i og med at det er færre avganger enn normalt i rushtiden, sier Schage som mener at det kan være en god ide å dra noe senere eller tidligere enn man pleier, dersom man har mulighet til det.

Finner ikke feilen

På grunn av signalproblemene handler det om å redusere kapasitet for at de togene som går skal ha mest mulig forutsigbarhet.

– Det blir redusert kapasitet og enkeltsporet drift ut mandag også, sa pressevakt i Bane NOR Britt-Johanne Wang mandag morgen. Hun legger til at når de finner feilen, vil de åpne så raskt som mulig.

Ifølge Wang kan det være vanskelig å finne feil i så gamle anlegg som på den aktuelle strekningen.

– Når vi får nytt digital anlegg blir det bedre, inntil da må vi forsøke å vedlikeholde det vi har. Vi beklager de ulempene det medfører for passasjerene, sier Wang i Bane NOR.

Artikkeltags