Kristin (46) fra Fredrikstad fikk sitt livs opplevelse da hun møtte prins William

Artikkelen er over 2 år gammel

Den britiske prinsen ble sjarmert i senk av rojalisten. Selv mener hun at det var ringetonen «God Save the Queen» som gjorde utslaget.

DEL

– Dette var nesten som 17. mai! sier en begeistret Kristin Larsen etter en fantastisk dag i Oslo.

Det er ettermiddag når hun snakker med Fredriksstad Blad, og hun er på vei hjem til Fredrikstad hvor hun skal sprette champagnen etter å ha tatt selfie med William.

Kona hans, hertuginne Kate, var visstnok allergisk mot slike bilder, fikk rojalist-Kristin vite av William. Men det gjorde ikke noe. Kristin fikk et eksklusivt møte med sjarmørprinsen fra Storbritannia.

Overraskende telefon

Den fantastiske dagen på Slottsplassen startet egentlig onsdag morgen, klokka 09.15. Da ringte telefonen til Kristin Larsen og hun fikk nesten hakeslipp da hun forsto at TV 2 var i den andre enden.

– De spurte om jeg som Fredrikstads største rojalist ville stille i Nyhetskanalens sending fra Slottsplassen torsdag morgen!

Det var ikke nei i Kristins munn. Hun er vant til å fronte sin store interesse for de kongelige, en pasjon hun har hatt siden hun som barn reiste ut til Hankø sammen med moren for å se på Kongeskipet.

Gikk live på TV

I dag morges sto hun klar til dyst på Slottsplassen. Intervjuet med TV 2 varte i et kvarter fra klokka 09.

– Etter at vi hadde gått live på TV, var jeg litt småsliten, så jeg dro tilbake til hotellet for å hvile mens jeg fulgte med på direktesendingen på TV, forteller Kristin.

Venninne med Totland

Da de britiske kongelige hadde landet på den militære flyplassen på Gardermoen, fikk Fredrikstad-kvinnen en melding fra sin gode venn, hoffreporter Kjell Arne Totland.

– Han ga meg beskjed om å komme opp på Slottsplassen igjen, og jeg durte opp, forteller Kristin.

Der ble hun og et stadig større pressekorps stående og vente på de kongeliges ankomst. De kom, og forsvant rett inn på slottet hvor de skulle spise lunsj med sine norske slektninger.

– Hadde VGTV på slep

Kristin ga ikke opp håpet om å få treffe dem, og ble stående på slottsplassen og vente. Timene sneglet seg av gårde, hun ble kald, men rojalisten fra Fredrikstad ga seg ikke.

Til slutt kom de britiske kongelige ut, og med VGTV på slep forsøkte Kristin å få kontakt med William og Kate.

– Han fra VGTV ropte at jeg skulle løfte opp flagget mitt og rope «William». Jeg kan ikke gjøre det, han er jo prins, svarte jeg tilbake. Gjør det likevel, sa han fra VGTV, og så gjorde jeg det, forteller Kristin på både inn- og utpust.

– Fikk lønn for strevet

Hun fikk prinsens oppmerksomhet, men det som trolig gjorde utslaget til fordel for et ordentlig møte, var at Kristins tante i samme stund ringte på mobiltelefonen hennes – og ringetonen var ikke hva som helst.

– Det var «God Save the Queen», konstaterer Kristin som ikke overlater noe til tilfeldighetene.

– Og da kom William tilbake til meg. Han spurte om jeg hadde ventet lenge og om jeg var blitt kald, men jeg svarte at nå var jeg blitt varm!

Rojalist-Kristin ler godt i telefonintervjuet med Fredriksstad Blad, en knapp time etter sitt store øyeblikk på Slottplassen i Oslo.

– Skriv at jeg fikk lønn for strevet etter mange timers venting!

Artikkeltags