Beltedyret «Tarkus», som blir brukt i Trygg Trafikks opplæring, var definitivt midtpunktet fra start til slutt da barnehagen i går feiret seg selv.
Som den første barnehagen i Østfold er Trollklubbens fire avdelinger (Torp, Årum, Bilett og Rolvsøy) erklært som trafikksikre. For å bli dette må barnehagen oppfylle ulike kriterier fastsatt av Trygg Trafikk.
– Dette er et prosjekt vi har jobbet med i samarbeid med Trygg Trafikk. Vi er utrolig stolte av å motta en slik utmerkelse, sier en av barnehageeierne Stefan Trygve Soos.
Han legger til at barnehagen i en lengre periode har hatt trafikksikkerhet som tema – både internt, men også ut mot foreldre og foresatte.
– Dette har vært et engasjerende arbeid, og jeg føler vi har blitt langt bedre på området, sier Soos.
Nå sender han stafettpinnen videre til andre barnehager i distriktet.

Viktig med bevissthet

I går kunne ordfører Jon-Ivar
Trygg trafikk
Trygg Trafikk er en landsdekkende medlemsorganisasjon for det frivillige trafikksikkerhetsarbeidet.
Har som mål å bidra til at alle barn og unge får en kontinuerlig og god trafikkopplæring, påvirke trafikantene til sikker atferd og sette trafikksikkerhet på dagsorden.
Har utarbeidet kriterier som et verktøy for barnehagene for å sikre et godt og helhetlig trafikksikkerhetsarbeid.
Nygård avduke det synlige beviset på at barnehagen er trafikksikker de neste tre årene. Da må nemlig barnehagen opp til ny «eksamen».
– Et flott tiltak. Jo tidligere man starter en sunn læringsprosess, jo bedre er det. Det gjelder på alle områder – også trafikksikkerhet, sier Nygård.
– Å få en bevissthet rundt trafikksikkerhet er bra for ungene, men også for de ansatte og foreldrene, fortsetter ordføreren.

Håper flere følger etter

De to femåringene William Visco Jensen og Maria Gundersen
har allerede fått med seg viktigheten av å bruke bilbelte, men hadde også andre synspunkter rundt trafikk.
– Hvis toget kommer må bilene stoppe, hvis ikke kan det bli en kræsj, sier William.
– I min familie er vi flinke til å bruke bilbelte, sier Maria.
Distriktsleder i Trygg Trafikk, Paal-Gunnar Mathisen, håper flere barnehager nå følger Trollklubbens eksempel.
– Noen av de første ordene barn lærer er mor, far og bil. Barna er i trafikken fra de er bittesmå og derfor ser Trygg Trafikk verdien med å begynne trafikkopplæringen svært tidlig. Det bør bli mange flere slike barnehager, slutter Mathisen.
se video på fbtv.no