Rykket ut til saltsyre-lekkasje på Øra

En rekke utrykningskjøretøy er på plass på Øra onsdag morgen.

En rekke utrykningskjøretøy er på plass på Øra onsdag morgen. Foto:

Av og
Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag morgen rykket alle nødetater ut til en bedrift på Frevar-området på Øra. Store mengder saltsyre hadde lekket fra en tank. Flere ansatte ved bedriften ble evakuert, men lekkasjen skal ikke medføre fare for publikum.

DEL

OBS: Gjennvinningstasjonen for publikum vil være stengt hele onsdagen på grunn av etterarbeider.

I en kort melding fra Frevar heter det:
På grunn av saltsyrelekkasje tidligere i dag onsdag 21.november og opprydding etter dette, er gjenvinningsstasjonen stengt ut dagen.

Politiet meldte først at anlegget var åpnet igjen - noe som en del kunder fikk erfare ikke stemte.

Direktør ved Frevar, Fredrik Hellström, forteller at lekkasjen skjedde inne på Frevars område i forbindelse med frakt av en konteiner.

– Under transport veltet en konteiner og det begynte å lekke ut saltsyre. Brannvesenet kommer til fortsette arbeidet på området en times tid, og deretter vil de ansatte her sette i gang med opprydningsarbeidet. Det er mye vann i området, og for å unngå frostskader og speilblanke områder må det tørkes opp.

Han forteller at området vil holde stengt for publikum frem til torsdag morgen.

– Det er mye som må ryddes, så derfor må vi dessverre holde stengt ut dagen, men vi åpner til vanlig tid i morgen tidlig, sier han.

For å unngå at områdene der publikum beveger seg på Frevar blir speilblanke må gjenvinningsanlegget holde stengt resten av dagen i forbindelse med opprydningsarbeidene.

For å unngå at områdene der publikum beveger seg på Frevar blir speilblanke må gjenvinningsanlegget holde stengt resten av dagen i forbindelse med opprydningsarbeidene. Foto:

Saltsyre-tank

Politiet meldte like etter klokken 08.00 torsdag morgen at de rykket ut til en lekkasje på Øra. Operasjonsleder ved 110-sentralen kunne fortelle at det dreide seg om saltsyre.

– Det er saltsyre som har lekket fra en 1000-liters tank.

Inne i et lokale har det lekket ut store mengder saltsyre utover et område på omtrent 100 til 150 kvadratmeter.

– Vi holder nå på med å nøytralisere saltsyren med soda og kalk, forteller operasjonslederen.

Det skal ikke ha skjedd noen personskade i forbindelse med lekkasjen. Området er nå delvis stengt.

Brannvesenet har tatt seg av all opprydning i forbindelse med lekkasjen, og nå er de ansatte ved Frevar i gang med opprydning av vann og annet søl på området.

Brannvesenet har tatt seg av all opprydning i forbindelse med lekkasjen, og nå er de ansatte ved Frevar i gang med opprydning av vann og annet søl på området. Foto:

Det er inne i et lokale til en bedrift som tar imot spesialavfall hendelsen har skjedd. Bedriften evakuerte seg selv når lekkasjen ble oppdaget.

Vindretningen fører gasser utover sjøen – og det skal ikke være noen fare for andre som ferdes eller jobber i området.

Det ble først meldt ved 08.45-tiden at det skulle være et ukjent stoff som lekket ut fra en såkalt IBC Container.

Nå ved 09-tiden melder brannvesenet at de har kontroll på situasjonen.

Artikkeltags