Gå til sidens hovedinnhold

Er du gutt og vil stå på scenen?

Artikkelen er over 4 år gammel

Nå har du en sjansen til å få oppfylt drømmen din.

(Halden Arbeiderblad)

Opera Østfold vil nemlig ha kontakt med gutter i alderen 9 til 15 år som vil stå på scenen. Guttene skal få delta som skuespillere i Tryllefløyten som har premiere på Fredriksten festning 14. juni neste år.

– Vil få det gøy

– Guttene bør like å stå på scenen, men tidligere teatererfaring er ikke påkrevd. Rollen krever heller ingen sangerfaring siden ingen av guttene skal synge på scenen, sier operasjef Pål Scott Hagen til Halden Arbeiderblad.

Allerede 18. januar er det audition i Opera Østfolds lokaler på Fredriksten festning.

– Guttene kommer til å få det gøy, men de får en del å gjøre – spesielt fra 25. mai da prøvene starter. Guttene bør derfor bo i Østfold, sier han.

Aktive roller

I Tryllefløyten får prins Tamino i oppdrag av Nattens dronning å befri hennes datter Pamina fra den onde trollmannen Sarastro. Med seg får han fuglefangeren Papageno og tre gutter som hjelpere.

– Og det er altså de tre guttene og noen reserver som vi nå er på jakt etter, sier Pål Scott Hagen.

– Vi trenger gutter som liker å være i aktivitet – for de skal både bruke sparkesykkel og løpe rundt på scenen.

Til sommeren

Operaen Tryllefløyten har premiere på Fredriksten festning onsdag 14. juni. Det er også forestillinger fredag 16. juni og lørdag 17. juni.

Dette er en opera i to akter med musikk av Wolfgang Amadeus Mozart. Operaen ble uroppført i 1791, og er Mozarts siste opera.

Gutter i alderen 9–15 år som er interessert i en rolle, kan sende en søknad til produksjonssjef Fredrik Akselberg på e-post: akselberg@operaostfold.no

Kommentarer til denne saken