Gå til sidens hovedinnhold

Her slettes alle spor av Onsøyheimen

Artikkelen er over 3 år gammel

I løpet av få uker kommer det gamle sykehjemmet til å være fullstendig jevnet med jorden.

Rivingen av Onsøyheimen er i gang for lengst og så langt ser det ut til at tidsplanen skal holde.

– Rivearbeidet går egentlig veldig bra. Vi har ikke møtt på de store utfordringene ennå, og foreløpig holder vi fremdriftsplanen, sier overingeniør i Fredrikstad kommune, Knut Ivar Håkensen.

Alle deler av Onsøyheimen skal fjernes, både de eldste delene fra 1960-tallet og nybygget fra 1999, som ble delvis renovert i 2008. Bygningsmassen er på cirka 5.800 kvadratmeter i alt.

Det er firmaet EN Entreprenør AS som har ansvaret for rivingen som startet i begynnelsen av september. Totalt er det nærmere 5.800 kvadratmeter bygningsmasse som skal rives og kjøres bort

– Vi begynte å rive den eldste delen fra 1960-tallet. Deretter står nybygget fra 1999 for tur, sier Håkensen.

Rivingen er kostnadsberegnet til 3,8 millioner kroner. Det nye sykehjemmet, som skal bygges på samme område, vil få en prislapp på i underkant av 350 millioner kroner.

– Vi jobber mot å være ferdig med rivearbeidet før jul. Vi ligger svært godt an nå, men det er også en del nedrigging og etterarbeid som tar tid, så vi behøver nok de ukene som er igjen til å gjøre oss helt ferdig, sier han.

Det er foreløpig usikkert når byggingen av det nye sykehjemmet vil starte, men mye tyder på at det vil skje i løpet av 2018. Det er ventet at det nye sykehjemmet skal være klart til åpning i 2021.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.